ÅTTE AV DE STØRSTE: Cesc Fàbregas, Radamel Falcao, Diego Costa og Ángel Di María er alle hentet til Premier League denne sommeren, mens Marcel Desailly, Dennis Bergkamp, Gianfranco Zola og Jürgen Klinsmann er blant historiens beste. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
ÅTTE AV DE STØRSTE: Cesc Fàbregas, Radamel Falcao, Diego Costa og Ángel Di María er alle hentet til Premier League denne sommeren, mens Marcel Desailly, Dennis Bergkamp, Gianfranco Zola og Jürgen Klinsmann er blant historiens beste. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

– Blant de beste spillerne som er hentet i nyere tid

Er sommerens nye kjøp tidenes største i Premier League? Gi din stemme!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leicester-Manchester United og Manchester City-Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 13.00!

Stjernene skinner i Premier League og denne sommeren er flere etablerte verdensstjerner ankommet engelsk fotballs øverste divisjon.

Manchester Uniteds nye spiss Radamel Falcao har vært nummer fem og elleve på de to siste Gullballen-kåringene, mens hans lagkamerat Ángel Di María var banens beste i årets Mesterliga-finale.

Chelseas Diego Costa og Cesc Fàbregas er også nye tilvekster til divisjonen, og Petter Myhre er henrykt over stjernenes nyetablerte Premier League-tilværelse.

– Alle de er spillere som har gjort det bra i den spanske ligaen, som ikke holder noe dårligere nivå enn den engelske. Det er ingen tvil om at de er blant de beste spillerne som er hentet til Premier League i nyere tid. Det er gøy for oss som følger ligaen og som får se dem live, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Hvordan er du som manager? Spill Premier League-manager her!

– Det har ikke vært trenden at de spillerne skal velge Premier League
Myhre trekker også frem Sergio Agüero og Mesut Özil som eksempler på spillere som har kommet til Premier League de siste sesongene, men mener det er vanskelig å si om spillerne er de beste som noen gang er hentet til ligaen.

– Det er alltid vanskelig å sammenligne. Du har spillere som er blitt like gode etter at de er blitt hentet. Det har ikke vært trenden at de spillerne skal velge Premier League. Det har vært naturlig at de spillerne skal velge andre ligaer, sier Myhre.

Les også: Ekspertene friskmelder Manchester United

Dersom man ser på tidligere utdelinger av den prestisjetunge Gullballen - som ofte gir en god pekepinn for en spillers standing i verdensfotballen - ser vi at det hører til sjeldenhetene at spillere med så høy plassering som Falcaos femteplass fra kun to sesonger tilbake tiltrekkes av Premier League-klubber.

Spillere som Thierry Henry (Juventus til Arsenal i 2000) og Cristiano Ronaldo (Sporting Lisboa til Manchester United i 2003) er blant dem som har kommet til ligaen og der utviklet seg til å bli blant verdens aller beste spillere. Henry ble nummer fire i Gullballen-kåringen i 2000, 16 måneder etter at han ble Arsenal-spiller.

Les også: – Vil overraske meg stort om Falcao kommer tilbake på samme nivå

Myhre er spent på å se Manchester United mot lag som presser høyt
Søndag blir det uansett trolig en anledning til å se både Di María og Falcao når et Manchester United-lag som svever på en opptur etter 4-0 mot QPR forrige helg tar turen til borteoppgjøret mot Leicester, som allerede denne sesongen har tatt poeng fra de antatte topplagene Everton og Arsenal.

– De svarene vi fikk mot QPR er at Manchester United har et offensivt arsenal som kommer til å score mye mål og skape mye sjanser i Premier League. Offensivt kan de på papiret matche seg mot de andre topplagene i ligaen.

– Vi fikk ikke se hvordan motstandere som presser dem høyere og er bedre med ball vil passe dem og om de er klare for å takle dem. Hvis Leicester velger samme taktikk som mot Everton og Arsenal, der de viste at de er gode til å presse høyt og jage ball, så blir det interessant å se hvordan de takler det, sier Petter Myhre.

Les også: Slik bør du sette sammen stjernegalleriet, van Gaal!

TV 2s ekspert tror Nigel Pearson og hans hjemmelag er klokkeklare på hva som må til i søndagens oppgjør.

– Leicester kan ikke la Manchester United trille ball og få god tid. Svakheten deres ligger i det defensive, og da må du gi spesielt forsvarsspillerne trøbbel. Leicester må angripe de svake punktene i Manchester United-laget, og det tror jeg også de kommer til å prøve på. Det blir interessant å se hvordan Manchester United takler det nå, og det blir også interessant å se hvordan de takler det mot de andre topplagene, sier Myhre.

PS! Ifølge rapporter i engelske medier får Real Madrid rundt fire millioner pund (40 millioner kroner) i bonus dersom Ángel Di María mottar Gullballen som Manchester United-spiller. Oddsen viser at han pr. dags dato er åttendefavoritt til å vinne den allerede inneværende år.