Joe Mason (helt til høyre) scoret hat trick for Bolton mot Rotherham. Nå spørs det om ikke Ole Gunnar Solskjær angrer. på at han leide ham ut fra Cardiff.
Joe Mason (helt til høyre) scoret hat trick for Bolton mot Rotherham. Nå spørs det om ikke Ole Gunnar Solskjær angrer. på at han leide ham ut fra Cardiff.

Leid ut av Solskjær, ble rundens spiller i Championship

Joe Mason scoret hat trick for Bolton. Nå spørs det om ikke Ole Gunnar Solskjær angrer.

Championship-runden: Rundene kommer tett som hagl i Championship, og bare få dager etter at den 6.serierunden ble avsluttet med det herlige lokaloppgjøret mellom Nottingham Forest og Derby County, var det duket for en ny serierunde i midtuken.

I løpet av denne serierunden har vi lært flere interessante ting, som at Blackpool og Fulham fortsatt ikke klarer vinne fotballkamper, og at nordmennene på banen gjør det bedre enn de med tilknytning til Norge som står på sidelinjen.

Det store samtaleemnet denne uken har vært fremtiden til Cardiff City-sjef Ole Gunnar Solskjær, og ryktene om at hans tid som manager i Wales er ferdig ble i hvert fall ikke mindre etter at de gikk på et skuffende nederlag hjemme mot Middlesbrough på tirsdag. I skrivende stund meldes det at han ikke vil lede Cardiff i flere kamper, men man må nesten bare vente å se hva Vincent Tan finner på.

En annen mann vi kjenner god til i Norge, nemlig Uwe Rösler, sliter også med sitt Wigan Athletic. I likhet med Cardiff City var The Latics blant de største opprykksfavorittene foran sesongen, men bare åtte poeng etter syv serierunder er ikke bra nok. I motsetning til Solskjær har Wigan sett bedre ut for hver runde som går, og derfor vil det ikke overraske dersom de klatrer litt på tabellen fremover, til tross for at det bare ble ett poeng mot Huddersfield Town på tirsdag. Rösler har også ekstra mye tillit hos sin sjef, ettersom han gjorde en fantastisk jobb med Wigan forrige sesong.

I bunnen av tabellen tok Bolton Wanderers sin første seier for sesongen takket være tre scoringer fra den innleide Cardiff-spissen Joe Mason, samtidig som Blackpool og Fulham nok en gang måtte gå av banen uten tre poeng i bagasjen. De har nå bare ett poeng hver etter syv serierunder, og det ser ikke akkurat lyst ut for de to tidligere Premier League-klubbene.

I motsatt ende av tabellen seiler Norwich City frem som en soleklar opprykksfavoritt etter at de valset over Brentford på vakre Griffin Park. De vant hele 3-0 i en kamp hvor Alexander Tettey scoret det første målet. Han var ikke den eneste nordmannen som kom på scoringslisten denne runden, ettersom Jonathan Parr scoret sitt første mål for Ipswich da de vant 2-0 over Brighton & Hove Albion.

Rundens Kåringer
Rundens spiller: Joe Mason (Bolton Wanderers)
- Joe Mason ble hentet på lån fra Cardiff City denne sesongen, og kanskje burde Ole Gunnar Solskjær beholdt ham selv. På tirsdag hadde han hovedrollen da The Trotters tok sin første seier for sesongen. Han scoret hat trick, og ingen av målene var like. Først plasserte han ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren,deretter headet han ballen i mål, før han til slutt satte ballen i mål fra kort hold etter god ballbehandling. Utmerket kamp av leiesoldaten, som stikker av med prisen for rundens spiller like foran nesen på Forest-spissen Britt Assombalonga.

Rundens nordmann: Jonathan Parr (Ipswich Town)
- Nok en gang sto det mellom Jonathan Parr og Alexander Tettey, men denne gangen var det Holmlia-gutten som ble stående igjen som seierherre. Han leverte nok en flott kamp på høyrebacken da Ipswich både vant og holdt nullen hjemme mot Brighton & Hove Albion. I tillegg scoret han sitt første mål i Ipswich-drakten da han satte inn 1-0 målet fra kloss hold.

Rundens scoring: Giuseppe Bellusci (Leeds United)
- Både Daryl Murphy og Cameron Jerome hadde vakre mål, men ingen kunne konkurrere med den italienske nysigneringen til Leeds United. Da de fikk frispark rundt ti minutter før slutt, jagde Bellusci de andre spillerne bort fra ballen, og kort tid etterpå fikk vi se hvorfor han gjorde det. Han sendte avgårde et fantastisk skudd som gikk rett i krysset, og derfor blir en frisparkscoring kåret til rundens mål for andre runde på rad.

Rundens antrekk: Watford
- The Hornets har samme eier som Udinese, noe som har vært ganske upopulært blant de andre klubbene i Championship grunnet Pozzo-familiens stadige flytting av spillere fra én klubb de eier, til en annen. Dette har ført til at supportere av de andre lagene har omtalt Watford som «Udinese B». Om eierne til Watford har en god selvironi vites ikke, men man kan kanskje få det inntrykket av å se bortedraktene de brukte mot Blackpool på tirsdag. De er nemlig prikk like Udineses hjemmedrakter.

Rundens redning: Alex Smithies (Huddersfield Town)
- Wigan Athletic skapte en haug med sjanser i 0-0 kampen mot Huddersfield Town på tirdag, men takket være en fantastisk Alex Smithies i Huddersfield-buret, klarte ikke Wigan få med seg mer enn ett poeng. Det hele toppet seg et kvarter før pause da James Perch headet ballen mot mål etter en fantastisk corner fra Emyr Huws, bare for å se Alex Smithies kaste seg ned mot streken i ren Gordon Banks-stil før han fikk avverget muligheten.

Rundens kamp: Nottingham Forest- Fulham 5-3
- Det så ut som en klar hjemmeseier på papiret før kampen ble sparket i gang, og de fleste følte seg i hvert fall sikre på at hjemmelaget kom til å vinne da de ledet 2-0 etter bare tjue minutter spill. Slik ville ikke Fulham ha det, og tre mål i løpet av den neste halvtimen sørget for at Fulham plutselig var i ledelsen på City Ground. Dessverre ble det enda en nedtur for Felix Magath & Co til slutt, ettersom Forest scoret tre ganger på det siste kvarteret og vant til slutt kampen 5-3. Fulham er dermed fortsatt tabelljumbo i Championship, mens Forest klatret opp på tabelltopp.