Gulrot- og linsesuppe. Foto: TV 2
Gulrot- og linsesuppe. Foto: TV 2

Gulrot- og linsesuppe

Med frisk ingefær, chili og koriander

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift hentet fra kokeboken Hverdagsmat – middag for alle av Ole Martin Alfsen

Ingredienser:

250 g røde linser
2 løk
3 fedd hvitløk
2-3 ss olje
5-6 gulrøtter
1 – 3 ss finrevet/finhakket, frisk ingefær (3 ss: sterk!!!)
1 ss spisskummen, malt
Ev litt kajennepepper
Salt, pepper
Saft av lime
Ca. 1½ l kyllingkraft, grønnsakskraft eller vann tilsatt buljong
Strimlet, stekt kylling
Ev Crème Fraiche

Slik gjør du:
Skyll linsene under rennende, kaldt vann og la ligge i vann i 5-10 min, før de får renne godt av seg.
Imens, rens og finhakk løk og hvitløk.
Rens og del gulrøtter i skiver. Skrell og finhakk frisk ingefær.
Varm opp olje i en kasserolle, surr løk og hvitløk til løken er blank.
Tilsett spisskum, ingefær og gulrøtter, og vend sammen. Tilsett kraft og la småkoke til gulrøttene er møre, 10-15 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med lime, salt, pepper og ev mer kajennepepper eller chilipulver og spisskummen.
Ønsker du en mer mettende rett: tilsett strimler av brunet kyllingfilet og ev litt kokosmelk (for melkefritt) eller fløte/Crème Fraiche.