SPESIELL KAMP: Manchester Citys Frank Lampard møter søndag gamleklubben. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
SPESIELL KAMP: Manchester Citys Frank Lampard møter søndag gamleklubben. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

429 Premier League-kamper i blått - i dag er han lyseblå

Den levende legenden Frank Lampard skal opp mot gamleklubben i rundens storkamp på Etihad Stadium.

Se Manchester City-Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 17.00!

Rundens storkamp går på Etihad Stadium, der de to største favorittene til ligatittelen møtes til dyst søndag.

Oppgjøret er spesielt for mange, men en av dem som trolig har mest grunn til å se til oppgjøret med en blanding av vemod og forventning er Manchester City-spiller Frank Lampard.

Bare setningen «Manchester City-spiller Frank Lampard» ville for kort tid siden være utenkelig, all den tid midtbanestjernen har 429 Premier League-kamper og 147 ligamål for Chelsea mellom 2001 og 2014 på CVen.

Har du Lampard på ditt lag? Spill Premier League-manager!

I sommer ble han først klar for nyetablerte New York City - Manchester Citys samarbeidsklubb - før han deretter ble lånt ut til de regjerende engelske ligamesterne.

– Han har ikke den klassen han hadde tidligere. Han er ikke god nok. Hadde han vært god nok, så hadde Mourinho beholdt ham. Han er en levende legende i Chelsea og har vært en fantastisk spiller der. Det sitter veldig langt inne å kvitte seg med en av dem som har vært en av ledestjernene i klubben i en årrekke. Når du gjør det så er det på grunn av ren sportslig kvalitet, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Les også: Frank Lampard fikk lampespørsmål i nettmøte

Myhre tror ikke Lampard får spille
Lampard fikk lyseblå tillit for første gang i forrige runde borte mot Arsenal, men forlot banen allerede ved halvtid i den utrolige 2-2-kampen, og Myhre tviler på at han blir å finne blant Manuel Pellegrinis menn til storkampen mot hans tidligere klubb søndag.

– Jeg tror ikke han kommer til å spille, og i hvert fall ikke starte, med mindre det er skader i laget. Det kan hende han kommer innpå. Jeg tror det blir veldig spesielt for Lampard, men det er ikke han som kommer til å stjele overskriftene.

– Selv om han fortsatt er en god fotballspiller så er det flere på både Chelsea og City som er bedre. Hadde dette vært for fire-fem år siden så ville det vært noe annet. Da hadde han spilt for Chelsea, for å si det sånn, sier TV 2s ekspert.

Les også: – Det er prestasjoner i verdensklasse på Emirates