ETTERTRAKTET: Marco Reus kan velge og vrake blant storklubbene neste sommer. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
ETTERTRAKTET: Marco Reus kan velge og vrake blant storklubbene neste sommer. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Fotballryktene:
– Reus topper Liverpools ønskeliste

Og Edinson Cavani åpner for overgang til England i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er temmelig nøyaktig 105 dager igjen til overgangsvinduet åpner igjen. Da er det kanskje ikke så rart at ryktene blir flere og flere.

Nå intensiveres spillerjakten slik at man kan få inn det som det er behov for på nyåret.

Liverpool-eier John Henry fikk klubbens tilhengere i overdrive etter en tweet onsdag kveld. Etter å ha twitret om at verden ikke skal gå under likevel, så kom følgende melding: «Oh and sign Reus». Et klarere signal om hvem som står øverst på ønskelisten er det vel ikke mulig å komme med. Det er lite trolig at Marco Reus forlater Borussia Dortmund i januar, men til sommeren blir det nok av beilere som vil prøve å overtale tyskeren om å komme til dem. Hver eneste storklubb i Europa og Liverpool Reus på ønskelisten.

Tyskland har løst talentutviklingskoden. Det kommer opp den ene tenåringen etter den andre med potensial til å erobre verden. Og talentspeiderne fra Premier League overbelaster iPad'ene med rapporter til managerene hjemme i England. Et av de heteste navnene nå er Julian Brandt. 18-åringen herjer for Bayer Leverkusen i Bundesliga, og nå er både Chelsea og Liverpool interessert i midtbanespilleren, skriver Daily Mirror.

Edinson Cavani ble overtalt til å bli værende i Paris Saint-Germain i sommer. Men uruguayaneren er ikke overbevist om at det var en riktig avgjørelse. L'Equipe skriver at angriperen slett ikke utelukker at han forlater den franske hovedstaden og tar toget under Den engelske kanal i januar. Avisen hevder at Arsenal står først i køen for 27-åringen, men også Chelsea, Liverpool og Manchester United skal være interessert, skriver Daily Star. Med Cavani på vei inn i januar, så er det kanskje ikke så rart at Arsene Wenger helst ville hentet Danny Welbeck på lån.

Liverpool og Arsenal er blitt koblet til Pedro. Angriperen er ikke spesielt fornøyd med en tilværelse som superreserve i Barcelona, og som nå har funnet ut at fremtiden hans kanskje ikke er på Camp Nou. Men det kan se ut til at Premier League-klubbene kan se langt etter kantspilleren. For 27-åringen ser nå ut til å være førstevalget til Juventus, skriver Daily Express.

Arsenal-manager Arsene Wenger klarte ikke å fylle alle forsvarsplassene i spillerstallen sin i sommervinduet. Men hva gjør vel det når det kryr med midtstoppere som ingen andre vil ha? Verken Diego Lugano eller Joseph Yobo klarte å finne seg en klubb i sommer. Begge er midtstoppere med høyere alder enn toppfart, og begge kan bli klar for The Gunners på dagen. Og Wenger har ikke kvidd seg for å hente inn spillere som ikke kommer ut av førstegir som kriseløsninger. Nå kan stopperduoen bli denne sesongens Kim Källström'er. Ifølge Daily Mail blir begge diskutert på klubbkontorene på treningsfeltet i London Colney.

Da spørs det om ikke det er mer hold i ryktet om at Wenger vurderer å hente tilbake Lassana Diarra. Midtbanespilleren forlot i sommer Lokomotiv Moskva, og har ifølge Daily Express planer om å spille seg tilbake på det franske landslaget. Arsenal har behov for en defensiv midtbanespiller, som både har fart og som er disiplinert nok til å ta den defensive jobben uten å la seg lokke frem på banen. Den karakteristikken passer utmerket på Diarra, og etter Mikel Artetas opptreden mot Borussia Dortmund, burde det være en no brainer for Wenger når Diarra er tilgjengelig. Og denne gangen kan det være franskmannen blir fornøyd med spilletiden, og blir værende litt lenger enn fem måneder før tålmodigheten tar slutt.

Dersom Ole Gunnar Solskjær leder Cardiff mot Derby i helgen, så vil det være mer overraskende enn om Sir Alex Ferguson blir Chelsea-manager før jul. Tony Pulis er alles favoritt til å overta, men nå trekker The Guardian en kanin ut av hatten og lanserer Paul Hartley som nordmannens etterfølger. Skotten har hatt stor suksess med Dundee, som han ledet tilbake til Premier League forrige sesong. Hartley regnes som et av de største managertalentene på de britiske øyene i øyeblikket. Så får waliserne handle raskt, for dersom skottene stemmer seg ut av Storbritannia i dag, så er vel Skottland formelt sett ikke lenger medlem av EU, og da må han vel ha arbeidstillatelse.

Midtbanespilleren Jack Collison var en kar mange hadde store forventninger til. Men mange skader stoppet opp utviklingen til 25-åringen. Og da kontrakten hans med West Ham gikk ut etter forrige sesong, fikk han beskjed om å pakke ut av skapet sitt og finne seg en ny klubb. Det har ikke vært så enkelt for Collison, men etter et prøvespill i Ipswich, ser det nå ut til at han blir lagkamerat med Jonathan Parr, skriver The Sun.

Det skal ikke mer enn en kamp på benken, så begynner enkelte fotballspillere å sutre. Nå kan Forza Italian Football fortelle at Mario Suarez likte så dårlig å bli plassert på benken mot Real Madrid at han nå åpner for å forlate Atletico Madrid i januar. Både Roma og Napoli følger nøye med, og vil gjerne hente 27-åringen til Italia.