OGSÅ PRESSET: Ståle Solbakken og FC København er inne i en tung periode. I kveld kan det snu mot HJK.  AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
OGSÅ PRESSET: Ståle Solbakken og FC København er inne i en tung periode. I kveld kan det snu mot HJK. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

– Å sparke meg vil sende FCK tilbake til steinalderen

Ståle Solbakken mener det vil være idioti av FC København å gi ham sparken.

Ståle Solbakkens FC København har plukket åtte poeng på de sju første kampene i Superligaen. Det er like mange poeng som Ole Gunnar Solskjær har samlet i Cardiff - også det på sju kamper. 

Solbakken frykter ikke å få sparken i FCK. Nordmannen mener at det viser mangel på respekt at det i det hele tatt blir diskutert.

– Jeg har ikke noe problem med det, og jeg forstår det. Slik er fotballverdenen, men for meg er det på kanten til idioti, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

Dersom FCK velger å kvitte seg med Solbakken, mener nordmannen at man også kvitter seg med hele prosjektet han var med på å starte. 

– Det vil sende FCK tilbake til steinalderen, sier Solbakken.

Overfor TV 2 sier 46-åringen at han lever fint med spekulasjonene.

– Det er veldig få klubber i Europa som man forventer skal vinne hver kamp. FCK er en av dem. Hvis man ikke gjør det, begynner maset. Det har vi vært borti mange ganger før, sier Solbakken.

– Hvordan opplever du maset?

– Det registrerer jeg og lever veldig fint med. Jeg har vært borti det mange ganger med FCK. Som regel har vi vært flinke til å snu det, og det tror jeg vi klarer, sier Solbakken.

Han innrømmer at FCK har skuffet i serien. Det startet da Solbakkens menn ydmyket av nyopprykkede Hobro, et lag bestående av fire bankmenn, to lærere, ni studenter, en forsikringsselger og en politimann.

Fem dager seinere påførte FC Midtjylland FC Københavns andre strake hjemmetap, noe som ikke hadde skjedd på 16 år. Deretter fulgte Mesterliga-exit mot Leverkusen og tap for Aalborg. 

Tapene har ikke justert FCK-supporternes forventninger.

– De er uansett veldig høye. Vi har åpnet serien med fem-seks poeng for lite. Vi har veldig mange nye spillere, i tillegg til at vi har vært veldig uheldige med skader, særlig på de offensive spillerne. Vi trenger at spillerne får trent sammen, sier Solbakken.

I kveld venter finske HJK i Europa-ligaen. Med seier tror Solbakken at FCK vil henge med i kampen om avansement til siste slutt. 

– Vi kommer til å dominere banespillet. HJK kommer til å satse på samme taktikk som mot Rapid Wien. Det er kontringer og dødball. Det hadde de suksess med der. De vant hjemme og spilte uavgjort borte. Vi må finne balansen. Vi kan ikke slippe inn tre mål på kontringer som Rapid gjorde, sier Solbakken.