HAR SKAPT REAKSJONER: Det colombianske sykkellaget stilte til start i denne drakten. Det tok ikke lang tid før reaksjonene kom.
HAR SKAPT REAKSJONER: Det colombianske sykkellaget stilte til start i denne drakten. Det tok ikke lang tid før reaksjonene kom.

Sykkellaget vil ikke kle av seg «nakendraktene»

Damelaget er kjempefornøyd med sykkeldrakten sin, og har ingen planer om å bytte den ut. 

«Nakendrakten» til det colombianske kvinnelaget Bogota Humana-Solgar-San Mateo har skapt reaksjoner.

Under en pressekonferanse onsdag, uttalte laget at de hadde ingen planer om å droppe draktene med det første. Kritikken har haglet mot laget helt siden de møtte opp til start i Giro della Toscana med drakten som gir illusjon om at rytterne er nakne nedentil.

– Jeg har allerede sagt at jeg designet drakten akkurat som den atleten, kvinnen og syklisten jeg er. Jeg ville ikke skammer meg ikke for designet, uttalte syklist Angie Roas, ifølge nyhetsbyrået AP.


– Uakseptabelt

Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI) Brian Cookson ble kraftig provosert av draktene, og den mektige sykkelpresidenten åpnet for oppvask og regelendringer.

– Til alle som har tatt opp saken med en viss sykkeldrakt. Vi er på saken. Det er helt uakseptabelt utfra enhver form for anstendighet, skrev han på Twitter.