KRIGER: Håvard Nordtveit i nærkamp med Stuttgarts Daniel Didavi. (AFP PHOTO /  PATRIK STOLLARZ)
KRIGER: Håvard Nordtveit i nærkamp med Stuttgarts Daniel Didavi. (AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ)

Rekdal tipper norsk europacup-suksess

Spår seier til Håvard Nordtveit, Ståle Solbakken og Henning Berg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BOR. GLADBACH - VILLARREAL (EUROPA LEAGUE) H: 2,10 U: 3,15 B: 2,90
Gladbachs resultater har vært alt fra himmel til helvete så langt. De vant 7-0 over Haugesunds overmenn Sarajevo for å komme til gruppespillet her, men nylig røk de ut av cupen med tap for Bochum på hjemmebane. I helga vartet Gladbach opp med en festforestilling da de vant 4-1 over Schalke 04 hjemme på Borussia-Park. Villarreal spilte 0-0 mot lille Granada i helga, og tapte 0-1 for Barcelona runden før. Spissen Ikechuckwu Uche er tilbake for Villareal, men de må fortsatt klare seg uten Chechu Dorado i forsvar. Gladbach hadde 23 skudd på mål mot Schalke, dersom de klarer å prestere på det nivået igjen slår de Villarreal.

 

FC KØBENHAVN - HJK HELSINKI (EUROPA LEAGUE) H: 1,38 U: 3,80 B: 6,75
Ting går dårlig i hjemlig serie for FC København. Solbakkens menn har tre tap og en seier over bunnlaget OB på de fire siste. Det bør bemerkes at to av tapene var ettmålstap for topplagene Aalborg og Midtjylland. I mesterligakvalifiseringen imponerte FCK mot Bayer Leverkusen hjemme i Parken da de tapte 2-3. HJK Helsinki slo ut Rapid Wien 4-3 sammenlagt etter å ha hentet opp 0-2 i Wien for å ta seg til gruppespillet. På hjemmebane er HJK overlegne serieledere uten noe særlig å bekymre seg om. FC København bør allikevel vinne denne greit - tap for et finsk lag ville være meget pinlig.

 

LEGIA WARSZAWA - LOKEREN (EUROPA LEAGUE) H: 1,57 U: 3,40 B: 4,75
Legia var uheldige som røk ut av mesterligaen på en papirfeil. De slo Aktobe fra Kasakhstan greit 3-0 sammenlagt for å komme til gruppespillet, og i serien går det tåelig greit. Henning Bergs lag gikk på et utidig 2-1 tap for Podbeskidzie nest sist, men kom tilbake med 4-3 over SLASK Wroclaw i helga. Lokeren imponerte da de slo ut Hull City på bortemål i play-off. Selv om Hull ikke har mye erfaring fra europacup er de Premier League-motstand. Lokeren vant 3-2 over Kortrijk i helga, og har 11 poeng på de første syv i serien - men Legia er sterke hjemme og seiler opp som favoritter.