Huntelaar straffet sløsende Chelsea

London-klubben startet med Diego Costa på benken - det straffet seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Schalke 1-1

Se sammendrag med tillatelse av Viasat

Jose Mourinho hadde plassert storscorer Diego Costa på benken da Chelsea startet årets Mesterliga med å ta i mot Schalke hjemme på Stamford Bridge.

SSCORET: Cesc Fabregas.
SSCORET: Cesc Fabregas.

Men med Costa på benken hadde hjemmelaget likevel få problemer med ta grep om kampen fra start.

Fabregas tok ansvar
Cesc Fabregas, som har bokført seg med sju assister i Premier League så langt denne sesongen, viste etter bare elleve minutter at han kan mer enn bare å servere. Spanjolen mottok ballen inne i Schalkes 16-meter før han plasserte den trygt bak tyskernes sisteskanse.

Fabregas fikk også en stor mulighet til å bli tomålscorer, men fra kort hold satte midtbanespilleren ballen langt over mål.

Like før pause kunne bortelagets Julian Draxler skapt balanse i regnskapet. Stortalentet rundlurte hele Chelsea-forsvaret, men avslutningsforsøket trillet like utenfor stolpen til Thibaut Courtois.

Drogba med kjempesjanse
Didier Drogba hadde fått tillit fra start ettersom Costa var plassert på benken. Og i andre omgang kunne klubbens Mesterliga-helt fra 2012 nærmest avgjort kampen.

Spissen ble spilt fri med Schalkes sisteskanse, men fra skrått hold trillet ivorianeren ballen like utenfor.

Og da Chelsea ikke klarte å sette sine muligheter, så smalt det heller i andre enden av banen. Draxler fant lagkamerat Klaas-Jan Huntelaar som banket ballen ned i det nærmeste hjørnet fra rundt 16 meter.

Utligningen fikk José Mourinho til å handle. Portugiseren tok ut Willian og Drogba, og satte inn Loic Rémy og Costa for å få det avgjørende målet.

Og bare minutter seinere holdt Rémy på å sette ballen i mål. Men bortelaget fikk ryddet unna på streken.

Og da heller ikke Eden Hazard klarte å sette store muligheter i sluttminuttene så ebbet det hele ut med ett poeng hver på Stamford Bridge.

– Frustrerende
Ett poeng var nok ikke det Jose Mourinho hadde sett for seg før kampen, og portugiseren innrømmet etter kampen at det var frustrerende å se laget brenne mulighet etter mulighet.

– Det er frustrerende fordi vi hadde muligheten til å gå opp til 2-0, men vi tok ikke på vare på dem. Men de kjempet hardt og fikk ett poeng, sier han.

Men han legger ikke skylden på Didier Drogba som brente en kjempesjanse like før Schalkes utligning.

– Han var positiv i dag. Jeg er fornøyd med det han gjorde, sier han.