Barcelona vant på «halv maskin»

Gerard Pique avgjorde med sin 21. scoring for Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona - Apoel 1-0:

Det kunne virke som en umulig oppgave på forhånd for Apoel da de gjestet Barcelona på Camp Nou. 

Men gjestene, uten John Arne Riise i troppen, yppet seg i begynnelsen av kampen. 

NEYMAR: Brasilianeren klaget til dommeren over dårlig behandling fra APOEL-spillerne. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
NEYMAR: Brasilianeren klaget til dommeren over dårlig behandling fra APOEL-spillerne. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE

Etter fem minutters spill kom Tomás De Vincenti først på et innlegg inne i boksen. Dessverre for Apoel traff spissen dårlig med headingen og ballen gikk langt utenfor mål.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken. Video med tillatelse fra Viasat.

Pique-mål

Så presenterte stjernene seg.

Etter tolv minutters spill fikk Barcelona frispark på 20-meter. Messi fikk sjansen og skrudde ballen over muren, men Urko Pardo reddet forsøket fra argentineren. 

Åtte minutter senere dro Neymar seg innover på venstrekanten. Brasilianeren kom i en flott avslutningposisjon, men skuddet gikk like over mål. Barcelona eide kampen på dette tidspunktet og bortelaget var knapt over midtbanestreken.

Apoel svarte med å gå tøft til verks. Etter 27 minutter ble Dani Alves felt på Barcelonas høyrekant og Marios Antoniades havnet i dommerens bok.

Frisparket slo Messi inn i feltet, der Pique knuste alle i hodeduellen og stanget vertene i ledelsen bak en sjanseløs Pardo. Midtstopperens 21 mål for klubben.

Barcelona på «halv maskin»

Etter scoringen senket Barcelona skuldrene og hadde full kontroll på kampen og skapte ikke noe særlig før Neymar kom seg løs på sin venstrekant etter 40 minutter. Inne foran mål fant Neymar Messi som fyrte løs fra 17 meter. Skuddet gikk rett på keeper som hadde få problemer med å avverge skuddet.

Dermed stod det 1-0 til pause. 

Barcelona fortsatte sitt bedagelige tempo etter pause og det ga faktisk Apoel en mulighet til å komme inn i kampen. 58 minutter ute i kampen fikk Apoel sin største sjanse i kampen. De Vicentis fikk dempet balle inne i boksen, vendte seg fri og avsluttet med tåen. Ballen gikk rett i en Barcelona-spiller, som fikk avverget til corner.

Et tamt Barcelona virket uinteressert i å punktere kampen og det ga Apoel muligheten til å ta flere kontringer. Kypriotenes involveringer var for svake og gjestene maktet aldri å utnytte mulighetene de fikk.

Selv om kampen var et stort gjesp, fikk Messi en gigantsjanse på overtid, men Apoel fikk avverget forsøket til argentineren.