GLAD STUDENT: Da Alexander Araya fikk kreft for fire år siden måtte han utsette ingeniørstudiene på ubestemt tid. Nå har han bare ett år igjen, så er han utdannet maskiningeniør. Foto: TV 2
GLAD STUDENT: Da Alexander Araya fikk kreft for fire år siden måtte han utsette ingeniørstudiene på ubestemt tid. Nå har han bare ett år igjen, så er han utdannet maskiningeniør. Foto: TV 2

Alexander (34): – Kreften har gjort meg til et bedre menneske

Alexander Araya fikk både lymfekreft og skjoldbruskkjertelkreft. Slik går det med ham i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Araya (34) er en av ni personer som deler sin krefthistorie i TV-programmet «Kampen for livet».

For fire år siden fikk han vite at han hadde lymfekreft, og etter måneder med cellegift ble det i tillegg konstatert kreft i skjoldbruskkjertelen.

I programmet har seerne blant annet fått være med når Alexander opererer vekk svulsten i strupehodet, og når han får etterbehandling med radioaktivt jod.

Men hvordan har Alexander det i dag?

– Jeg har det bra! Helsa er på plass, jeg har bare ett år igjen av utdanningen, og de rundt meg har det også bra. Så lenge de har det bra, så har jeg det bra, sier den sympatiske 34-åringen til TV 2.

– Blitt et bedre menneske

Før kreften var Alexander en ivrig fotballspiller, og likte å holde seg i aktivitet, men sykdommen gjorde at han måtte holde seg mer i ro og formen ble derav dårligere.

– Nå er jeg like aktiv som før. Jeg spiller fotball, sykler og kjører motorsykkel. Du kan si at jeg har fått livet tilbake, bedyrer han.

Alexander trives godt med å bo i Kongsberg, der han studerer maskiningeniør. Kreften er et tilbakelagt kapittel, men han legger ikke skjul på at det har forandret ham.

– Alt er tilbake som normalt, sett bort fra at man har vært gjennom en tøff periode. Det legger igjen noen arr, men det har også bidratt til at jeg har blitt et bedre menneske. Jeg ser mer positivt på livet, og bruker ikke energi på ting som ikke er verdt å bruke tid på, sier .

Vil oppleve verden

Nå drømmer han om å finne seg en jobb, så utdannelsen kommer til nytte. Han ønsker også å oppleve mer av verden.

– Er det noe jeg har lært så er det at man må oppleve ting nå, for det kan være for sent senere. Kreften har gjort meg mer bevisst på livet, og jeg ser enda tydeligere hvor verdifullt livet er.

«Kampen for livet» ser du på TV 2 onsdager kl. 21.40.