Stekte epler med laks og deilig eplesaus. Foto: TV 2
Stekte epler med laks og deilig eplesaus. Foto: TV 2

Stekte epler og søt-syrlig eplesaus

Servert til stekt fisk eller kjøtt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godt tilbehør til stekt laks, ørret, torsk, svinekoteletter, svinefilet eller kylling.
Server med grønnsaker, for eksempel brokkoli.

Dette trenger du:

Søt-syrlig eplesaus:
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør eller nøytral olje
3 dl eplemost
1 beger (200 g) crème fraiche/rømme
(mager variant, se tips)
salt, pepper
1/2-1 ts sukker

Stekte epler:
2-3 epler
smør til steking

Begynn med sausen.
Surr finhakket sjalottløk i smør, til løken er blank.
Tilsett eplemost og kok inn til det halve.
Tilsett crème fraiche/rømme og kok til sausen tykner.
Smak til med salt, pepper og evt. ørlite sukker.

Tips til mager saus: erstatt crème fraiche eller rømme med melk eller kaffefløte.
Jevn med maisennamel utrørt i litt av melken/kaffefløten til sausen får en fyldig konsistens.

Stekte epler:
Del epler med skall i båter og stek i smør til de er gylne.
Server som tilbehør til fisk eller kjøtt.