REAL-AKTUELL: Kevin Strootman er ønsket i Real Madrid. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
REAL-AKTUELL: Kevin Strootman er ønsket i Real Madrid. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Fotballryktene:
– Guardiola ler av Manchester United

Og Arsenal blir igjen koblet til defensive midtbanespillere.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Lik det eller ikke, overgangsryktene forsvinner ikke bare fordi overgangsvinduet stenger.

Flere klubber har allerede identifisert hullene i egen spillertropp og har sendt talentspeidere Europa rundt for å finne  spillerne de skal hente inn i januar.

Manchester United ble i sommer koblet til alle som eier et par fotballsko i München. Det gikk ikke en dag uten at en Bayern München-spiller skulle til Old Trafford. Manuel NeuerPhilipp LahmDanteDavid AlabaBastian SchweinsteigerToni KroosThomas MüllerMario GötzeXherdan ShaqiriArjen Robben og Mario Mandzukic ble på et eller annet tidspunkt nevnt som potensielle Manchester United-spillere. Kroos, Schweinsteiger, Müller og Robben skal klubben også formelt ha prøvd seg på. Men Bayern-trener Pep Guardiola bare ler av Manchester United, og sier at ikke en eneste av spillerne hans ønsket å ta karrieresteget ned, skriver Daily Mirror.

En annen som kan glippe for Manchester United er Kevin Strootman. Den nederlandske midtbanespilleren er fortsatt bare 24 år og trenger ikke kampfri i ukedagene for å pleie en gammel kropp. Når da Real Madrid kommer på banen og kan lokke med Champions League-fotball, så har de røde djevlene lite å stille opp med. Ifølge La Gazzetta dello Sport ønsker de kongelige fra Madrid Strootman for å tette hullet etter Xabi AlonsoSami Khedira er skadeforfulgt og er på utgående kontrakt. Dermed mangler Real Madrid en defensiv midtbanespiller av format.

Alt er ved det normale i Arsenal. Lørdag utspilte de til tider Manchester City, og Arsenal-fansen hyllet laget og fabulerte om ligagull. Tirsdag ble de selv rundspilt av Borussia Dortmund, og nå er Arsene Wenger utdatert og må bort for at klubben skal kunne hevde seg blant de beste. Men kampen mot Dortmund viste nok at The Gunners nok en sesong trolig vil ha en kaptein som sitter mer på benken enn han spiller. For Mikel Artetas opptreden viste hvorfor fotballeksperter over hele Europa mente Wenger burde hente inn en ny defensiv midtbanespiller i sommer. Ikke overraskende dukker det opp nye spekulasjoner om overganger for spillere i denne posisjonen. Men de kan glemme Luiz Gustavo. Brasilianeren sier at han ønsker å bli værende i Wolfsburg, skriver Daily Express.

Da er sjansene større for å sikre seg Adrien Rabiot fra Paris Saint-Germain. 19-åringen nekter fortsatt å signere en ny kontrakt med den franske storklubben, og nå sier trener Laurent Blanc at sjansene er store for at midtbanespilleren blir solgt i januar. Klubben har ingen interesse av å la ham gå gratis til sommeren, melder Daily Express. Wenger har lenge vært en beundrer av unggutten, og Rabiot har en aksjonsradius som passer mye bedre i den defensive midtbanerollen enn den svært så stasjonære Arteta.

Liverpool overlot ingenting til tilfeldighetene før møtet med veldig sterke Ludogorets i Champions League. De møtte opp på Anfield åtte timer før comebackkampen i Champions League, skriver Daily Star. Og godt var det, for de røde fikk en perfekt start på gruppespillet med seier over tøffe bulgarere. Derfor er det kanskje ikke så rart at det ikke blir koblet noen nye spillere til klubben. I stedet har de nå gitt Bordeaux klar beskjed om at Tiago Ilori skal spille for klubben. Ifølge TalkSPORT krever de røde at midtstopperen spiller minst 30 kamper under utlånet til burgunderklubben. Liverpool ønsker ikke en repetisjon av forrige sesong da Ilori kun fikk ni kamper på lån til Granada.

Gerard Deulofeu ble populær på Goodison Park forrige sesong, og Everton ville gjerne leie kantspilleren også denne sesongen. Barcelona ville ha stortalentet litt nærmere og sendte ham i stedet på lån til Sevilla. Men etter fire kamper denne sesongen, har 20-åringen bare fått 17 minutter på banen. Allerede nå vurderer Barca å kansellere utlånet for å få Deulofeu til en klubb hvor han får spille. Daily Express skriver at Everton fort kan komme på banen igjen dersom Deulofeu blir tilgjengelig i januar.

Flere engelske klubber er blitt koblet til den urugayanske veteranen Diego Lugano. Den ikke så veldig mobile midtstopperen står uten klubb og kan signere for en klubb selv om overgangsvinduet er stengt. Men ifølge L'Equipe er det ingen konkret interesse fra England. De eneste tilbudene 33-åringen har fått skal være fra Qatar og De forente arabiske emirater.

Manchester United er ikke den eneste klubben som ikke kan lokke med europacupfotball. Men det betyr ikke at ikke VM-stjernene kan la seg lokke. For nå hinter Eduardo Vargas at han ønsker å gjøre overgangen fra Napoli til Queens Park Rangers permanent, skriver TalkSPORT.