HJEMME BRA, BORTE BEST: Vegard Stake Laengen trives i sitt franske lag. Bare detaljer gjenstår før en ny kontrakt er på plass.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
HJEMME BRA, BORTE BEST: Vegard Stake Laengen trives i sitt franske lag. Bare detaljer gjenstår før en ny kontrakt er på plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Stake Laengen: – Ny kontrakt skal være ordnet i løpet av noen dager

Nordmannen blir værende i Bretagne-Séché Environnement neste år.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

I midten av august fortalte Vegard Stake Laengen TV 2 at han ikke så bort i fra at han ble værende på sitt franske lag også neste år.

Nå kan Asker-gutten meddele at både lag og rytter ønsker å fortsette samarbeidet, og at en ny kontrakt sannsynligvis blir signert i løpet av de nærmeste dagene.

– I orden om noen dager
– Sjefen er på plass her i Italia (hvor Stake Laengen konkurrerer om dagen, journ.anm.), og han har sagt til meg at jeg er ønsket med videre. Agenten min er også her, så det skal gå i orden. Signaturen mangler, og i sykkelsporten vet man jo aldri, men det skal være ordnet, forteller han til tv2.no.

– Når kommer du til å signere kontrakten?

– Sannsynligvis vil det være ordnet i løpet av noen dager. Jeg satser på det. 

25-åringen har ikke levert de største resultatene i løpet av sine snart to år på Bretagne-Séché Environnement, og innrømmet tidligere i sommer at et nytt lag kunne være aktuelt. Likevel sier han at han ikke er overrasket over at han nå får fornyet tillit.

– Nei, det er ingen stor overraskelse. Jeg føler at jeg har funnet min plass i laget, og at de vet hva jeg står for. Jeg føler meg ønsket, og jeg føler at jeg gjør en god jobb, forteller han.

– Vet du om den nye kontrakten blir lik den gamle? Og blir det for ett eller to år?

– Kontrakten blir nok lik den jeg har, og jeg ser for meg at det blir en ettårskontrakt. Det er nok begge parter tjent med - jeg ville kanskje ikke fått de beste betingelsene om jeg bandt meg til laget over tid. Jeg tar ett år om gangen.

– Jeg var litt for seriøs
I et forsøk på å bli bedre i bakkene tok den tidligere Joker-Bianchi-rytteren av mye vekt tidlig i årets sesong. Det ga ikke ønsket effekt, og formen og resultatene ble deretter.

Nå er han tilbake på «matchvekten», 78 kg, og sier at han vil gjøre ting litt annerledes i oppkjøringen til neste sesong enn han gjorde i fjor.

– I vinter var jeg litt for seriøs, og det ble for mye hardtrening. I år skal jeg senke skuldrene litt. Jeg skal blant annet løpe litt, gå på ski og sørge for litt avveksling i treningen, sier han.