TILBAKE: Matt Damon i rollen som Jason Bourne i "The Bourne Identity". Nå ryktes det at han vil komme tilbake i en fjerde film. Foto: UIP/Filmweb
TILBAKE: Matt Damon i rollen som Jason Bourne i "The Bourne Identity". Nå ryktes det at han vil komme tilbake i en fjerde film. Foto: UIP/Filmweb

Matt Damon gjør comeback som Jason Bourne

Gjenopptar den originale triologien og danker kanskje ut spin-of-serien, melder amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kilder melder at skuespiller Matt Damon (43) og regissør Paul Greengrass (59) er klare for å lage en ny film om CIA-snikmorderen Jason Bourne, agenten som ble dumpet for å dø og endte opp med total hukommelsessvikt.

ACTIONFILM: Matt Damon i rollen som Jason Bourne. Foto: UIP/Filmweb
ACTIONFILM: Matt Damon i rollen som Jason Bourne. Foto: UIP/Filmweb

Det skriver filmmagasinene Deadline Hollywood og Variety.

KJEKK ACTIONHELT: Matt Damon i rollen som Jason Bourne  i
KJEKK ACTIONHELT: Matt Damon i rollen som Jason Bourne  i "The Bourne Supremacy" fra 2004. Bourne blir sporet opp og jaktet etter av en leiemorder. Foto: UIP/Filmweb

I de tre actionfilmene fra 2002 til 2007 spiller Matt Damon rollen han er aller mest kjent for. Likevel har han tidligere avvist at han vil komme tilbake i rollen som Jason Bourne – triologien om agenten på jakt etter sannheten var avsluttet.

Uaktuelt å fortsette

Paul Greengrass, som regisserte film nummer to og tre i serien, har også tidligere fortalt at det er uaktuelt å fortsette filmtriologien etter at Jason Bourne har funnet tilbake til sin hukommelse og identitet.

Den svært populære filmserien sluttet likevel ikke der. I 2012 tok skuespiller Jeremy Renner over rollen som den svært populære agenten i en spin-of regissert av Tony Gilroy, en film som fikk middels kritikk. Likevel er teamet i gang med nok en film, med planlagt premiere i 2016.

Spin-of må kanskje avlyses

Nå ser det ut til at de originale skaperne av filmene tar over roret og dytter Jeremy Renner av banen. Det er ikke sikkert om spin-of-serien vil fortsette eller ikke, dersom Variety og Deadline Hollywood sine kilder har rett og den originale Bourne er tilbake.

Både Damon og Greengrass har flere prosjekter på gang, så det er usikkert når de vil gå i gang med innspillingen av Bourne-filmen.