SYK: Calum Chambers er syk og usikker til kampen mot Borussia Dortmund.
SYK: Calum Chambers er syk og usikker til kampen mot Borussia Dortmund.

Forsvarstrøbbel for Arsenal

The Gunners har bare tre friske forsvarsspillere før møtet med Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Arsenal-manager Arsene Wenger fikk mye kritikk for ikke å hente en ekstra midtstopper før overgangsvinduet stengte 1. september.

Med Calum Chambers som eneste alternativ til Per Mertesacker og Laurent Koscielny i midtforsvaret, og også som erstatter for Mathieu Debuchy på høyrebacken, så blir det tynt i en lang sesong.

I lørdagens kamp mot Manchester City ble Debuchy båret av banen med en ankelskade. Og da laget dro til Tyskland mandag var heller ikke venstreback Nacho Monreal med på flyet.

Og for å gjøre det hele enda verre for Wenger, så sliter Chambers med sår hals.

– Monreal ble ikke med og vi har litt trøbbel med Chambers. Vi vil undersøke ham. I øyeblikket er det 50-50 om han spiller. Monreal har problemer med ryggen, men bør være klar til fredag, forklarte Wenger til The Guardian mandag.

Dersom Chambers ikke blir frisk, står Arsenal med tre etablerte forsvarsspillere foran kveldens kamp mot Borussia Dortmund. En av dem er nylig friskmeldte Kieran Gibbs.

Da står valget på høyreback mellom midtbanespilleren Mathieu Flamini og 19 år gamle Hector Bellerin.

– Han er en gutt med personlighet. Han blir ikke preget av presset. Det er viktig når du er ung. Overgangsspillet hans er fantastisk. Han er rask og pasningene hans er god. Han mangler litt erfaring, men han er veldig farlig, forteller Wenger om den unge spanjolen, som i sommer slo Theo Walcotts hurtighetsrekord i Arsenal.

Det blir en kamp mellom verdensmesterne på Signal Iduna Park. Borussia Dortmund har fem mann (Mats Hummels, Kevin Grosskreutz, Matthias Ginter, Erik Durm og Roman Weidenfeller) som var i den tyske VM-troppen i sine rekker, mens Arsenal har Mesut Özil, Per Mertesacker og Lukas Podolski.

Men også Dortmund sliter med skader.

De må klare seg uten Mats Hummels, Marco Reus, Ilkay Gündogan, Jakob Blaszczykowski, Nuri Sahin og Oliver Kirch.