Her har den rå muskelbilen stått i 25 år

Nå hagler budene inn.

Denne bilen er en ekte "survivor" og det simple skuret har
utvilsomt reddet den spesielle bilen. Foto: ebay
Denne bilen er en ekte "survivor" og det simple skuret har utvilsomt reddet den spesielle bilen. Foto: ebay

Si Dodge Challenger til en hvilken som helst bilentusiast og du vil se vedkommende med halvåpen munn, sikkel i munnviken og drømmende øyne.

Det drømmes om big block V8-ere, fireports forgassere, voldsomme krefter, en orgie av lyd - og om dekk som kjemper en desperat kamp om å få feste i solvarm asfalt.

Dodge Viper: Superbilen ingen vil ha

Muskelbil

Vi snakker muskelbil! Av den gode gamle sorten – der doble eksosrør var et must for å kvitte seg med avfallsstoffene etter forbrenningen.

Dette var Dodges svar på suksessmodeller som Ford Mustang og Chevroelt Camaro og Challenger har nok stått litt i skyggen av disse to.
Men historien gjentar seg. Etter hvert som det blir mer glissent av modellen, stiger populariteten – og dermed prisene, som formelig har skutt i været på Challenger de siste årene. Skal du ha - så er det nå du skal kjøpe. 

Spinnvill muskelbil ut i dagslyset etter 32 år i skjul

Stuet bort i 25 år

Noen eksemplarer har klart seg bedre enn andre. For eksempel slik som denne. Den har vært stuet bort i et simpelt skur i mer enn 25 år. Sist gang den så dagslys var i 1989. 

Men i motsetning til mange andre biler som har stått lagret i årevis, har denne klart seg bra. Veldig bra til og med.

Den er helt original, helt komplett og har all original dokumentasjon intakt. 

Vi snakker her om et ganske unikt tilfelle.

Skal selges

Så har da også eieren og selgeren – for den er altså til salgs, på den amerikanske auksjonssiden ebay – gjort en innsats for å gjøre bilen litt mer attraktiv.

Både drivstoffsystem, hjuloppheng og bremser har fått en gjennomgang. Bilen er med andre ord kjørbar. Nye dekk skal også monteres.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Vill respons

Populariteten er det ikke noe å si på. I skrivende stund har hele 45 ivrige budgivere lagt igjen et bud på den gamle Dodgen fra 1970. Prisen er nå oppe i nesten 29.000 dollar, eller ca. 190.000 kroner.

Det kan selvsagt øke ytterligere før auksjonen er over om kort tid, men prisen er slett ikke ille. Bare husk at det tilkommer 25 prosent moms på det hele - samt frakt og forsikring om du ønsker å importere den til Norge. 

Dodge Challenger ble lansert i 1969, men som 1970 årsmodell. Det er altså en bil av første årgang som her selges.

Dodge kunne tilby raust med motoralternativer på den tiden. Alt fra «små» rekkeseksere på bare 3,4-liter. Aller grommest var allikevel utgaven 7-liters Hemimotor og vanvittige 425 hk, selv om den motoren ikke var størst i slagvolum.

2014 Challenger; Historiens sterkeste muskelbil

Diger motor

Men den har bilen i denne annonsen. Nemlig en 7,2-liters Magnum V8 med fireports forgasser og 375 hk – så den var ikke akkurat noen sinke i trafikken den heller. Snarere tvert i mot…Den gjorde unna kvartmila på anstendige 13,8 sekunder.

Det er også en ganske uvanlig bil. Denne Challenger R/T 440 Magnum er en av 1886 som ble produsert i 1970. Hvor mange helt originale slike biler tror du fortsatt finnes?

Bilen har riktignok ett tykt støvlag etter årene i skuret og interiøret har definitivt sett bedre dager. Men - på den annen side - skuret har nok også reddet denne. Bilen kan ikke beskrives på noen annen måte enn som en ekte "Survivor!"

Vi håper at frisk luft passerer gjennom luftfiltret og at bensin snart strømmer gjennom den tørste forgasseren og at almenheten igjen får nyte synet av den vakre og brutale muskelbilen. 

Slik importerer du din drømme-veteranen