Petter (23) er «beistet» i GET-ligaen: – Jeg frykter ingen

Petter Røste Fossen har en helt egen rolle i Stavanger Oilers. 

Stavanger (TV 2) : Petter Røste Fossen (23) er i gang med sin tredje sesong i Stavanger Oilers. Når han går ut på isen får han verken beskjed om å score eller blokke skudd. Røste Fossen skal psyke ut motstanderen. 

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

– Jeg skal ut og lyse energi. Vise laget at her en det en som gir 100 prosent. Gi alt i dueller, og sørge for at motstanderen havner ut av fokus. Du graver, og plutselig scorer du et mål fordi du graver. Det er en sliterrolle, forteller han til TV 2. 

– Det skal jo være vondt å møte meg. Selvfølgelig skal jeg ikke skade folk, men hvis en går i min kropp er min mentalitet at jeg vinner og du kommer til å falle eller få vondt. Det er jo det jeg ser for meg at kommer til å skje, og da skjer det ofte også. 

– Trives du i en sånn rolle?

– Ja. Så lenge jeg ikke skader folk, for det er jo ikke min hensikt i det hele tatt. Men det skal gjøre litt vondt, og det er kampsport vi driver med. Det er min rolle å sette folk litt ut av deres mentale tilstand, forklarer Kongsberg-gutten. 

IRONMAN: 23-åringen vant hockeyguttas Ironman-konkurranse for tredje gang i sommer, og har bygd seg et image som
IRONMAN: 23-åringen vant hockeyguttas Ironman-konkurranse for tredje gang i sommer, og har bygd seg et image som "maskin". Foto: Oddmund Sola.

– Frykter ingen

23-åringen har vunnet hockeyguttas Ironman-konkurranse tre ganger. Seinest i sommer vant han. Med sin imponerende fysikk bygger han med vilje et image som en som er fryktet av motspillerne. Det gir også medspillerne en gratismulighet til å slenge noen gloser.

– Beistet. Den pleier å sitte. Vi mobber han litt, men han liker det jo også. Det er viktig å ha Det er jo ikke noe gøy å ha han etter seg på trening, så det er sikkert ikke noe gøy å ha han etter seg på kamp heller når han går inn 100 prosent, ler Dennis Sveum under lunsjen i Dnb Arena. 

– Det er mange som hevder at de ikke frykter meg, det er nok helt sikkert. Men jeg tror nok at de gjør det når jeg kommer mot dem i rundvantet. De bør se opp for meg fordi jeg går etter de gode spillerne deres. Ikke på en stygg måte, men ønsker å endre måten de tenker på. At det kanskje ikke er så gøy å være utpå her nå siden jeg er ute etter dem, sier Røste Fossen selv. 

– Hvem er det du ser på som din største utfordrer på de andre GET-liga-lagene?

– Ingen. Helt ærlig ingen. Når jeg går inn i en duell på isen vet jeg i midt hode at jeg kommer til å vinne den duellen, og så lenge jeg har den mentaliteten kan jeg heller ikke frykte noen. 

Spillestilen koster

Men å være en «hockeymaskin» har sin pris. Han peker på flere arr i ansiktet der sårene har grodd, og i 2012 var han ute i flere måneder med hjernerystelse. 

– Jeg har jo fått beskjed om at jeg kommer til å få vondt i kroppen hvis jeg ikke vedlikeholder formen, og det er klart jeg stiller meg spørsmålet noen ganger om det er verdt å ødelegge kroppen sin. Men jeg får holde på med noe jeg liker, og under Petter Thoresens ledelse er det ikke mye åpninger for å endre på min rolle i laget akkurat nå. Men det er klart at jeg ønsker jo å bidra med noe mer enn å sette taklinger, og det er jo noe jobber med daglig i treningsarbeidet mitt, forteller 23-åringen. 

SMELL: Petter Røste Fossen legger ikke skjul på at spillestilen og rollen han har i laget har sin pris. Foto: Oddmund Sola.
SMELL: Petter Røste Fossen legger ikke skjul på at spillestilen og rollen han har i laget har sin pris. Foto: Oddmund Sola.

– Dømmingen gjør spillerne frustrerte

I januar ble det store oppslag etter at Røste Fossen taklet Patrick Ulriksen stygt i hoderegionen. Det endte med seks kampers karantene. 

– En takling skal ikke være stygg, men jeg takler mye mer enn de fleste gjør og da kommer det der til å skje innimellom. For at hver takling skal være perfekt skal det veldig mye til. Jeg feiler som alle andre, og gjør en bom innimellom, sier Oilers-spilleren.

Samtidig mener han at inkonsekvent dømming i GET-ligaen er med på å bidra til stygge situasjoner. 

– Seks kampers karantene syns jeg var veldig tøft, men jeg respekterer det. Det er selvfølgelig ingen intensjon fra min side om å skade noen, og personlig har jeg blitt skadet og folk har fått mye mindre karantene enn det. Det har vært lite kontinuitet i dommeravgjørelsene og karanteneavgjørelsene. Plutselig får en spiller seks kampers karantene, og en annen som gjør det samme får bare to. Da blir jo spillerne frustrerte, og usikre på hva som er lov og ikke lov. Og hva som er stygt, og ikke så stygt, mener han. 

– Føler du at du har blitt dømt strengere enn andre fordi folk kjenner til din spillestil?

– Til visse tider ja. Spesielt kommentatorer er veldig glad i nevne at jeg er så fysisk overlegen, men det er jeg uenig i. Jeg er 182 høy, og veier 88-90 kilo. Jeg har bare en sær mentalitet med å vinne dueller utpå isen, for jeg tror jeg vinner absolutt alle sammen, avslutter han.