Ovnsbakte rotgrønnsaker. Foto:TV 2
Ovnsbakte rotgrønnsaker. Foto:TV 2

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Servert med stekt eller grillet laks

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

Beregn ca 175 g skinn- og benfri laks- eller ørretfilet per person

ca 250-300 g uskrellede rå grønnsaker per person

Velg blant gulrøtter med forskjellig farge(regnbuerøtter), rødbeter, gulbeter, hvite beter, polkabeter, pastinakk, persillerot, sellerirot og løk.

 

Slik gjør du:

Skrell og rens grønnsakene. 
Skjær opp i biter og legg i et ildfast fat.
Dryss på salt og pepper, evt kvister med friske urter.
Vend inn rapsolje eller olivenolje.

Bak i stekeovn, gjerne varmluft, ved 180oC i 45-50 minutter.
Eller til grønnsakene er møre.
Pensle laks/ørretfilet med litt olje, dryss med salt og pepper.
Grill/stek 3-4 minutter på hver side.

Server med kryddersmør (mykt smør rørt opp med litt sitronsaft og finhakkede urter og hvitløk), eller en krydderolje.