TAR OPP KAMPEN: Jérôme Champagne utfordrer Sepp Blatter i neste vårs presidentvalg i FIFA, Foto: AP Photo/Francois Mori.
TAR OPP KAMPEN: Jérôme Champagne utfordrer Sepp Blatter i neste vårs presidentvalg i FIFA, Foto: AP Photo/Francois Mori.

Han skal utfordre Blatter

Jérôme Champagne bekrefter at han stiller i FIFAs presidentvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Sepp Blatter har sittet som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) siden 1998.

Siden den gang har han lykkes med å bli upopulær hos mange for måten han leder FIFA på. Skandalene har kommet på løpende bånd de siste årene og kritikken likeså, men den omdiskuterte sveitseren stiller likevel til gjenvalg som president i mai neste år. 

Skulle han vinne det valget, vil det være fjerde gang han blir gjenvalgt. 

Nå er det klart at han i alle fall får én motstander. Mandag bekreftet nemlig Jérôme Champagne at han stiller til valg på sin egen Twitter-konto.

Franskmannen har lang fartstid i FIFA, og var blant annet visegeneralsekretær mellom 2002 og 2005. Han er også en tidligere diplomat.

– Jeg har æren av å informere om at jeg akkurat har skrevet til FIFAs valgkomité og dens president Domenico Scala, der jeg bekrefter min intensjon om å stille som presidentkandidat, skriver han på sin egen hjemmeside.

Videre påpeker han at FIFA må bli en mer demokratisk organisasjon, at organisasjonen bør bli mer inkluderende overfor samtlige medlemmer, og foreslår at presidentkandidatene holder debatter på fjernsyn. 

– De neste ti årene vil være avgjørende for fotballen generelt og FIFA spesielt. FIFA er ved et veikryss og har behov for store forandringer som tar organisasjonen lenger fremover enn hva den har lykkes med så langt, skriver han. 

Det var lenge spekulert i at også Michel Platini kom til å stille i presidentvalget, men den tidligere franske fotballstjernen benektet det forrige måned. Han vil i stedet gå for en ny periode som leder for Det europeiske fotballforbundet (UEFA).