– Det er magisk. Det er nesten så man mangler ord

VM-stjerne debuterte på topp med perlescoring da West Ham slo tilbake to ganger. Så headet han i tverrliggeren fire minutter på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Hull - West Ham 2-2

Enner Valencia var et ukjent navn for de fleste før sommerens verdensmesterskap i Brasil.

Tre scoringer senere var han på de flestes lepper, og en overgang fra Pachuca til West Ham ble belønningen.

Mandag debuterte han fra start i Premier League - og for en debut det ble. 

– Det er nesten så man mangler ord
Hulls Abel Hernández, som spilte sin første kamp for laget, hadde sørget for at hjemmelaget ledet 1-0 til pause med et lekkert hodestøt drøye fem minutter før pause. 

Like mange minutter etter pause stod det 1-1. Valencia mottok ballen midt på Hulls banehalvdel, avanserte innover mot midten og lot det stå til fra 20 meter. Noen vakre tideler senere befant ballen seg helt oppe i keepers venstre hjørne.

– Det er spissdebutantenes aften, og dette er magisk. Et helt fantastisk skudd. En linjal opp i krysset. Det er nesten så man mangler ord, kom det fra kommentator Kasper Wikestad.

Drøye 13 minutter senere var dog Hull tilbake i ledelsen etter at Mohamed Diamé elegant satte ballen via stolpen og inn, men nok en gang slo West Ham tilbake. 

Denne gangen hadde de imidlertid Allan McGregor i Hull-målet å takke. Et skudd fra skrått hold av Diafra Sakho gikk på uforståelig vis forbi sisteskansen, via Curtis Davies og i mål.

Valencia fikk en gyllen mulighet til å gjøre debuten perfekt, men headingen hans fire minutter på overtid gikk via Craig Dawson, tverrliggeren og ut. Det var det siste som skjedde, og lagene måtte nøye seg med ett poeng hver etter en usedvanlig underholdende fotballkamp.

– Det var en klok mann som sa at du må gjødsle mye for å få de vakreste rosene. Tro meg, vi vasset i gjødsel i en halvtime, men herre min hatt for en diger rose det ble. Det er sjelden man ler så mange ganger i løpet av en fotballkamp. At man ler fordi noe er så bra, eller fordi en tabbe er så stor, eller at en redning er så fantastisk, eller at et mål er så vanvittig, oppsummerte Aleksander Schau på sedvanlig originalt og presist vis i TV 2-studio.

– De første 32 var veldig potet
Kampen vil huskes for de vakre målene. 

Få eller ingen vil huske den første halvtimen. Begge lagene virket til å være langt fra å skape noe som helst, men det var Hull som tok ledelsen da Hernández stanget innlegget fra Ahmed Elmohamady i nota seks minutter før pause. 

Fem minutter senere var han på farten igjen, men kanonkulen fra 20 meter gikk i tverrliggeren og ned. Nikica Jelavic var først på returen og headet den i mål, men «målet» ble korrekt avblåst for offside.

– Den førsteomgangen var en kjøtt og poteter-match. De første 32 var veldig potet - en veldig tørr potet. Det var forferdelig, helt forferdelig. Så smalt det. Plustelig var det som om noen skrudde på en bryter. Plutselig eksploderte det, kom det fra Schau i studio.

Diamé straffet gamleklubben
Og om førsteomgangen var av det kjedelige slaget, var den andre omgangen det motsatte. 

Bare fem minutter etter pause var det duket for Valencias kremmerhus, og etter 64 minutter fikk tilskuerne på KC Stadium nok en lekkerbisken å kose seg med.

Diamé stjeler ballen 35 meter fra West Hams mål, tar seg inn i 16-meteren og legger ballen så enkelt som bare det via stolpen og inn. Iskaldt og klinisk, og Hull var igjen i ledelsen.

Den tok de dårlig vare på. 

McGregor i Hull-målet, som i førsteomgang vartet opp med det som må være definisjonen på en feberredning, var langt fra patent da han lot Sakhos skudd snike forbi seg og i mål. 

Begge lagene hadde muligheter til å avgjøre kampen til sin fordel, men ingen kom nærmere enn Valencia.

Med fem sekunder igjen av de fire overtidsminuttene headet ecuadorianeren ballen i tverrliggeren. Nærmere den ultimate debuten skal det vanskelig gjøres å komme, men 2-2 stod seg ut kampen.