Northug om fyllekjøringen: – Pappa løste det på en ypperlig måte

Petter Northug takker moren og faren for støtten etter fyllekjøringen i mai.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» sendes på TV 2 tirsdag 16. september klokken 21.40.

Det var 4. mai at Petter Northug valgte å ta med en kamerat på kjøretur i sin rådyre Audi A7 etter en fuktig kveld på byen.

Northug krasjet senere bilen etter å ha kjørt i mellom 80 og 90 kilometer i timen i 40-sonen. I boken «Northug - en familiehistorie», som ble sluppet for salg forrige uke, kom det frem at skikongen hadde en promille på 1,65 da politiet testet ham den natten.

I den eksklusive dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» takker Petter Northug foreldrene, pappa John og mamma May, for støtten etter fyllekjøringen.

– Mamma og pappa har alltid støttet meg. Klart de var skuffet, men de står bak meg i tykt og tynt, og det var det de presiserte. De kommer alltid til å stå bak ryggen min, og det er klart at det er ord som betyr mye i en slik situasjon, sier Northug i dokumentaren.

Pappa John Northug har i en årrekke vært en del av skistjernens støtteapparat. Northug mener pappaen gjorde en ypperlig jobb i etterkant av fyllekjøringen.

– Han vet hvordan du skal takle slike situasjoner og vet hvordan han skal legge seg sånn tonemessig når du skal ta opp en slik sak med sønnen din. Det løste han på en ypperlig måte, forteller Northug.

Petter Northug om nedturen
TV 2 viser tirsdag en eksklusiv dokumentar hvor Petter Northug, hans nærmeste familie og støttespillere snakker ut etter promillekjøringen tidligere i år.

Petter Northug har siden mai jobbet knallhardt for å komme seg tilbake som langrennsløper. Han har mye å bevise både overfor seg selv, familien, støtteapparatet, supportere, sponsorer og hele skimiljøet.

I dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» forteller Petter Northug at han husker lite av det som skjedde den fatale natten, og at det bare er flaks han er i live. TV 2 er blant annet med ham tilbake i rundkjøringen der han vraket bilen sin 4. mai i år.

– Her kunne det vært slutt. Jeg husker ikke så mye av det som skjedde, men i ettertid ser jeg at jeg har hatt mye flaks. Jeg fikk panikk da det gikk opp for meg hva som var skjedd. Vi i bilen spurte hverandre om det hadde gått bra, og da jeg kom ut av bilen stakk jeg fra stedet og dro hjem, sier Petter Northug i dokumentaren.

– Verden raste sammen
I de første to dagene etter promillekjøringen satt Petter sammen med sine aller nærmeste isolert på en hytte, nektet å møte pressen og vurderte å reise utenlands.

– Jeg bare følte at verden raste sammen, og jeg ønsket å reise så langt unna som det gikk an å komme, sier Northug i dokumentaren.

Petter trener nå knallhardt, men har ennå en vei å gå for å komme tilbake på toppen. Dokumentaren er et ærlig og usminket møte med en familie fra Mosvik i krise, Petter selv og hans nære støtteapparat.

Dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» sendes på TV 2 tirsdag 16. september klokken 21.40.