DØMT: Oscar Pistorius fikk dommen sin forrige uke, men straffen er enda ikke klar. Foto: AFP PHOTO/MUJAHID SAFODIEN.
DØMT: Oscar Pistorius fikk dommen sin forrige uke, men straffen er enda ikke klar. Foto: AFP PHOTO/MUJAHID SAFODIEN.

Funnet skyldig i uaktsomt drap - fri til å konkurrere igjen

Oscar Pistorius' eventuelle comeback kan komme fortere enn antatt. 

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Fredag ble Oscar Pistorius funnet skyldig i uaktsomt drap av kjæresten Reeva Steenkamp.

Med det var en av de mest diskuterte rettssakene dette året over.

Om karrièren er over vites dog ikke. Senere på fredag ble døren åpnet for et comeback i Paralympics når den eventuelle fengselsstraffen er ferdigsonet.

– En inspirasjon for millioner
– Oscar har utrettet mye for den paraolympiske bevegelsen. Han har vært en inspirasjon for millioner, men prioriteten hans nå er selvsagt å se hva dommeren i saken gjør. Men om han skulle ønske å gjenoppta sin idrettskarrière, vil vi ikke stå i veien for ham. Han ville blitt tillat å konkurrere igjen i fremtiden, informerte Craig Spence, kommunikasjonsdirektør i Den internasjonale paraolympiske komiteen, en hel mediaverden om bare timer etter at dommen hadde falt.

Nå viser det seg også at Pistorius kan konkurrere før den tid. Den sørafrikanske olympiske komiteen har nemlig ingen regler som forhindrer utøvere med et kriminelt rulleblad i å konkurrere, skriver AP

– Slik det står nå, så er han fri til å konkurrere, sier Tubby Reddy, sjef i Det sørafrikanske idrettsforbundet og olympiske komité (SASCOC).

– Alt avhenger av Oscar
Straffen vil bli avsagt i midten av oktober, og Pistorius kan bli ilagt flere års fengselsstraff. Det er imidlertid ingen minimumsstraff for uaktsomt drap i Sør-Afrika, noe som i teorien kan resulterer i at Pistorius får en betinget dom. 

Så lenge å konkurrere ikke går imot straffen han blir gitt, kan han i praksis konkurrere når han vil. Det eneste han må sørge for er at han kvalifiserer på lik linje med alle andre utøvere i landet. 

På spørsmål om Pistorius var lysten på å gjøre et comeback, var agenten hans dog usikker.

– Alt avhenger av Oscar. Han må bestemme seg for hva han vil gjøre. Jeg vet ikke hva han tenker nå. Er han keen eller ikke? Jeg vet ikke, var alt Peet van Zyl ville fortelle AP.