STÅR PÅ SITT: Harald Tiedemann Hansen og Norges Cykleforbund mener ikke at det er grunn til å sende fem norske kvinner til VM.
STÅR PÅ SITT: Harald Tiedemann Hansen og Norges Cykleforbund mener ikke at det er grunn til å sende fem norske kvinner til VM.

Sykkelforbundet endrer ikke på VM-uttaket

Bare tre kvinner får reise til VM i Spania.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Norges Cykleforbunds beslutning om å bare sende tre kvinner til VM, og ikke fylle på kvoten på fem som de hadde muligheten til, har blitt møtt med sterke reaksjoner i sykkelmiljøet. 

Så sterk har stormen vært rundt forbundet i etterkant av uttaket at president Harald Tiedemann Hansen ba om en redegjørelse fra arbeidsutvalget i forbundet på et møte mandag ettermiddag. Ifølge ham selv var det ikke umulig at uttaket ville bli endret.

Det skjedde ikke.

– På møtet som nettopp ble ferdig hadde vi en grundig gjennomgang av grunnlaget for uttaket. Det er gjort en grundig og veldig analytisk jobb, og vi har derfor ingen grunn til å endre uttaket som foreligger. Det er konklusjonen, forteller Tiedemann Hansen til tv2.no.

– Forbundet er utrolig kompetent
Det betyr at det bare blir Eline Brustad (Asker CK), Miriam Bjørnsrud (Raumer Rytter/Team Hitec Products) og Emilie Moberg (Halden CK/Team Hitec Products) som får representere Norge i Ponferrada neste helg.

– Den sportslige fagavdelingen er utrolig analytisk - de ser på rytternes treningsgrunnlag, kapasitet, wattmålinger, treningsmengder, prestasjoner... De er veldig kompetente, og da har vi ingen grunn til å overstyre dem, forklarer han videre.

Tiedemann Hansen støtter altså uttaket, men ser også at enkelte ting kunne ha blitt gjort annerledes.

– Vi ser at vi kunne ha gjort en bedre jobb på kommunikasjonsfronten. Derfor inviterer vi også til et seminar etter VM for å gå finne ut, sammen med flere eksperter, hva som må gjøres for å få sporten i Norge opp på et internasjonalt nivå, forteller han.

– Har ingenting med alder eller penger å gjøre
TV 2 vet at flere av de kvinnelige syklistene har etterlyst informasjon fra forbundet på hvorfor de ikke ble tatt ut.

Enkelte har påstått at det er kostnadene med å sende rytterne til Spania som setter en stopper for at fem kvinner får lov til å reise, mens andre igjen har antydet at alderen på enkelte av utøverne er grunnen. 

Dette avviser Tiedemann Hansen kategorisk.

– At det skal ha noe men alder å gjøre, er surr. Ser bare på Gunn-Rita Dahle Flesjå: hun er 41 og på landslaget. Det vi lever av er resultater og prestasjoner, og da er ikke alderen noen faktor. Penger har heller ikke vært noe tema i denne prosessen. VM er tross alt i Europa. I Qatar neste år kan det stille seg annerledes.