Partyprinsen fyller 30 år

Avlyser bursdagsfest på grunn av hertuginne Kates morgenkvalme.

Mandag fyller prins Harry, eller prins Henry Charles Albert David of Wales, som er hans fulle tittel, 30 år. Det betyr at han denne dagen arver 10 millioner pund fra sin avdøde mor prinsesse Diana.

Pengene blir nok foreløpig stående trygt på kontoen, for prins Harrys store fest som skulle avholdes bursdagskvelden er avlyst, skriver The Mirror.

Lover ny fest

Dette skyldes svigerinnen Kate sin kraftige morgenkvalme i forbindelse med sin andre graviditet. 

Prinsen skal ha sendt ut en beskjed til alle de inviterte gjestene om at han synes det blir feil å arrangere en fest nå som svigerinnen ikke kan delta. Hertuginne Kate skal også ha vært aktiv under planleggingen av festen. 

Han lover imidlertid å holde en stor fest i etterkant av bursdagen, på et tidspunkt som passer bedre.

Skandaleprins

Harry, som har kallenavnet «Spike» blant venner, har skapt mye blest om seg selv gjennom årene. Han har blant annet kranglet med paparazzifotografer, røket hasj, skapt skandale ved å kle seg som en nazist og strippet i Las Vegas.

Allerede da han var kun 14 år gammel skal prinsen ha stjålet oppmerksomheten da han strippet og løp naken rundt i prins Charles 50-årsdag.

Prinsen har vært i en rekke stormfulle kjærlighetsforhold, og tidligere i år ble det slutt med kjæresten Cressida Bonas. Nå er han koblet til brunetten Camilla Thurlow (25).

Prestisjeskoler og militære

Men prinsen, som kun var 12 år da moren døde i en bilulykke i Paris i 1997, har også gjort mye for å leve opp til de kongelige forventningene.

Han gikk på den prestisjetunge privatskolen Eton utenfor London, der han fikk middels resultater, og startet i 2005 på militærakademniet i Sandhurst. 

Da han var 21 satte han opp et minnefond i sin mors navn for å gi penger til foreldreløse aidsofre i Sør-Afrika.

Harry vervet seg til militæret og har vært to ganger i Afghanistan, fra 2007-2008 og fra 2012-2013.