Tror Manchester United kan kjempe om 2. plassen

Øyvind Alsaker lot seg imponere av det «nye Manchester United» viste mot QPR.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker var en av mange som lot seg begeistre av det «nye Manchester United» viste mot QPR søndag. Etter 1-0-scoringen til Angel di Maria var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Ander Herrera, Wayne Rooney og Juan Mata sørget for å sende Harry Redknapp sørover med fire i sekken.

Den overbevisende seieren gjør at Alsaker tror Manchester United kan være med å kjempe om 2. plassen i Premier League.

– De har heng på alle topplagene bortsett fra Chelsea. Det gir en veldig boost. Jeg tror Chelsea er for sterke til å gi fra seg sju poeng, men alt under 1. plass tror jeg United er kapable til. Og 2. plassen er innen rekkevidde allerede, sier Alsaker.

Chelsea har virket utilnærmelige så langt denne sesongen. En målforskjell på 15-6 etter fire kamper er egnet til å skremme noen hver. Bortekampen mot Manchester City neste søndag vil gi en pekepinn på om det er håp for de andre tittelutfordrerne. I mellomtiden skal London-laget spille Mesterliga mot Schalke, en turnering Manchester United slipper å ta hensyn til.

– Det er helt klart en fordel i ligaen. Liverpool hadde en lignende reise i fjor. Det så ut til å hjelpe på, sier Alsaker.

Stjernegalleriet til United, av britiske medier omdøpt til Galacticos, får tid til å trene i ro og mak mellom Premier League-rundene. Med så mange nye stjerner i laget tror Alsaker at van Gaal vil få en del luksusproblemer i tiden som kommer. Kommentatoren mener følgende ellever er den sterkeste:  

Manchester United (4-4-2, diamant): De Gea-Rafael, Jones, Rojo, Shaw - Herrera, Blind, Rooney, Di Maria - Van Persie, Falcao

– Jeg har satt opp en ellever. Ser man på QPR-kampen ville Luke Shaw og Falcao kommet inn for henholdsvis Tyler Blackett og Juan Mata. Det er kanskje det hvasseste laget, men det laget kan man ikke ta med seg til Stamford Bridge. Da må man har mer balanse, sier Alsaker. 

Han lot seg imponere av United-debutantene.

– Rojo så bra ut. Han hadde noen få offensive bidrag, og hadde litt problemer med Phillips. Det var godkjent, men han var kanskje den svakeste av debutantene. Di Maria var den sterkeste, tett fulgt av Blind. Man satt med en følelse av at universet var i vater igjen. Motstanderen var selvfølgelig veldig svak, men man kan se at de har kjøpt gode spillere. Jeg synes Di Maria og Blind sto frem. Blind er en klok og ballsikker fyr, og han fikk ting til å tikke. Det har manglet litt ro med Fletcher og Cleverley. Mot QPR var det ro over spillet til United. Det så absolutt meget bra ut, sier Alsaker.

Juan Mata står med åtte scoringer på sine ti siste United-kamper. Han er ikke i Alsakers førsteellever. Det forteller noe om styrken i Manchester Uniteds offensive kavaleri.

– Han er effektiv og god når han får spille sentralt i banen. Konkurransen på topp er bra. Falcao, van Persie og Rooney må prestere alle sammen for å henge med. Det kan bli uro i leiren hvis en eller to av de stjernene må starte på benken, sier Alsaker, som ikke vil felle en endelig dom over United-laget før de har møtt bedre motstand.

Leicester (b), West Ham (h), Everton (h) og WBA (b) er de fire neste kampene før Chelsea gjester Old Trafford.

– Neste trinn er å se United-laget mot bedre motstandere. Det er farlig å legge altfor mye i kampen, men man må bruke det grunnlaget man har. Det så unektelig veldig bra ut, sier Alsaker.