KJENDISPAR: Sondre Lerche (32) med kjæresten Linnea Myhre (24) før premieren på den norske filmen "Søvngjengeren" på Colosseum kino i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KJENDISPAR: Sondre Lerche (32) med kjæresten Linnea Myhre (24) før premieren på den norske filmen "Søvngjengeren" på Colosseum kino i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Derfor nekter Sondre Lerche å snakke om «Skal vi danse»-kjæresten

Sondre Lerche (32) er i Norge for å lansere albumet «Please» – og benytter anledningen til å se kjæresten i «Skal vi danse».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble artist Sondre Lerche (32) sin plate «Please» sluppet. Albumet er preget av store og brå omveltninger i livet hans, med skilsmissen med kona Mona Fastvold (33) i fjor som bakteppe.

– Albumet er friere, mer intenst, mer åpent, mørkere og samtidig lysere enn før. Det er mye takknemlighet, sorg, frustrasjon og glede i låtene. Perioden jeg lagde albumet i var preget av store omveltninger og turbulens, men forandringer er også spennende musikalsk sett, sier artisten engasjert til TV 2.

VISTE SEG SAMMEN: På premièren til Søvngjengeren i januar.
VISTE SEG SAMMEN: På premièren til Søvngjengeren i januar.

Selv om albumet handler om mye sorg og frustrasjon, har livet til Lerche tatt enda en ny vending, og han har funnet kjærligheten med «Skal vi danse»-aktuelle Linnea Myhre (24).

– Trodde ingen fikk det med seg

Lerche bor i Brooklyn i New York, men pendler til Oslo for å møte kjæresten og for å lansere det nye albumet.

På lørdag benyttet han også anledningen til å se kjæresten danse på «Skal vi danse» i Nydalen, hvor han heiet ivrig. Det har han imidlertid ikke lyst til å si noe mer om.

– Jeg var så naiv at jeg trodde at ikke noen fikk det med seg. Så der satt jeg som en idiot og nøt flott dansing.

– Hva synes du om danseprestasjonene til Linnea?

– Jeg ble imponert over alles danseprestasjoner, jeg.

– Ikke litt ekstra imponert over Linnea, altså?

– Du vet at hvis jeg sier det, så blir det overskriften.

– Og hva vil du at overskriften skal være?

– «Sondre Lerche ute med verdens beste plate».

Vil ikke dele mer av privatlivet

– Men er det så galt å snakke litt om kjærligheten, da?

– Det har blitt mye fokus på privatlivet mitt i det siste. Jeg må forsøke å ikke gi media mer av mitt privatliv. Jeg er ikke her for å promotere Linneas dansing, men for å snakke om albumet mitt, sier han.

Én ting er i hvert fall klart: Lerche kunne ikke blitt med i dansekonkurransen selv.

– Jeg elsker å danse, men jeg må danse etter min egen pipe, det må være fri dans. Jeg kunne ikke danset rumba eller tango, sier han. 

Måtte droppe sin egen favorittlåt

Snart reiser Lerche på turné verden rundt, og gjør også to stopp i Norge. Det er tre år siden Lerches forrige album, og prioriteringen av låtene har vært hard.

– Det er én låt som utmerket seg, jeg synes den er dritfet. Den har en kulere cut, og jeg synes det var den beste låta. Det var også den vi planla å bruke som singel. Men, akkurat som 15 av de andre låtene jeg lagde, ble den droppet, forteller artisten.

– Hva gjorde at du vraket din egen favoritt?

– Det var magefølelsen som gjorde det. Jeg vet ikke hvorfor, men den skilte seg ut. Den hører nok framtiden til. Kanskje den kommer ut neste år, sier Lerche.

– Da kommer den kanskje sammen med en sang eller to om kjærligheten til Linnea?

– Jeg vet ikke, jeg har ikke begynt å tenke så langt ennå! ler artisten.