MOTTATT SOM HELT: Ronaldinho ble mottatt som en helt i Mexico, men for én lokalpolitiker ble det for mye.     REUTERS/Henry Romero
MOTTATT SOM HELT: Ronaldinho ble mottatt som en helt i Mexico, men for én lokalpolitiker ble det for mye. REUTERS/Henry Romero

Ronaldinho kalt «ape» av lokalpolitiker

Nå vil den mexicanske fotballklubben Querétaro ha en lokalpolitiker straffet.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det oppsto trafikkork da Ronaldinho ble presentert som Querétaro-spiller fredag. Politikeren Carlos Treviño likte dårlig å sitte i kø, og kom med etterpå med flere kraftsalver i et innlegg på Facebook.

– Jeg prøver å være tolerant, men jeg hater fotball og all dumskapen det medfører. Jeg hater det enda mer fordi folk gikk ut i gatene og stoppet trafikken. Jeg brukte to timer på å komme meg hjem, og alt dette styret for en ape. En brasilianer, men uansett en ape, skrev Treviño.

Innlegget ble slettet, men ble fanget opp og senere publisert av mexicanske medier. Saken har fått stor oppmerksomhet i Mexico.

I en meddelelse krever Querétaro at lokalpolitikeren blir straffet for sine uttalelser.

Ronaldinho vant FIFA-kåringen som årets spiller i verden i både 2004 og 2005. Han hadde sin beste periode i Barcelona. 34-åringen har blant annet også spilt for Paris Saint-Germain og Milan. (©NTB)