TIL SØR-AFRIKA? Thor Hushovd har fått et tilbud fra MTN Qhubeka.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL SØR-AFRIKA? Thor Hushovd har fått et tilbud fra MTN Qhubeka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

MTN Qhubeka vil lokke Hushovd til comeback

Edvald Boasson Hagens lag avslører Hushovd-samtaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

MTN Qhubeka ruster kraftig opp før 2015-sesongen. Edvald Boasson Hagen, Theo Bos og Tyler Farrar er allerede klare. Nå er det ventet at Matt Goss og Stephen Cummings blir de neste rytterne inn i stallen.

Det kan også komme en ny nordmann. Manager Brian Smith forteller at han har snakket med Thor Hushovd.

– Jeg har snakket med Hushovd de siste månedene. Jeg har prøvd å få ham til å fortsette og kjøre Paris-Roubaix en siste gang, sier Smith til cyclingnews.

Hushovd har imidlertid tenkte til å holde fast ved beslutningen om å gi seg som proffsyklist.

– Han sa til meg at han ikke ville, men jeg tror han kanskje vil være i en følgebil å se sin norske venn vinne en klassiker neste år. Kanskje ikke som en sportsdirektør, men mer som en konsulent, sier Smith.

Han vet i alle fall hvilke knapper han skal trykke på. Å vinne Paris-Roubaix har vært en våt drøm for Hushovd hele karrieren, og det har ikke manglet på gode forsøk.

I 2009 hadde Hushovd og Tom Boonen revet seg løs fra resten av feltet. Nordmannen luktet seier, men veltet 15,7 kilometer før mål. Det skjedde på det berømte brosteinspartiet Carrefour de l'Arbre. Aldri hadde Hushovd vært nærmere å komme først over målstreken i velodromen i Roubaix. 

– Det er min største skuffelse i Paris-Roubaix, innrømmer Hushovd.

Han kom seg på sykkelen og syklet i mål som nummer tre. I 2010 ble Hushovd nummer to, men avstanden opp til Fabian Cancellara var over to minutter.