TIL ARSENAL ELLER CHELSEA? Paco Alcacer jaktes på av Premier League-gigantene. AFP PHOTO / JOSE JORDAN
TIL ARSENAL ELLER CHELSEA? Paco Alcacer jaktes på av Premier League-gigantene. AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Fotballryktene:
– Arsenal vil gi Chelsea kamp om Paco Alcacer

Og to landslagsspillere er på vei bort fra Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Livet er egentlig for kort til å måtte avkortes med overgangsvindu.

Men samtidig ville litt av spenningen rundt overganger vært borte dersom klubbene kunne kjøpe seg ut av en krise til en hver tid, slik de kunne i gamle dager.

Arsenal er kanskje ikke i krise, men det går nå tunge rykter om at klubben allerede er enig med Barcelonas supertalent Munir El-Haddadi om en overgang i januar. 19-åringen, som nylig fikk sin landslagsdebut for Spania, har en klausul i kontrakten sin som gjør at han kan forlate Barca for under 100 millioner kroner. Det er denne Arsenal ifølge Daily Express har innfridd. Den katalanske sportsavisen Sport hevder ingenting er avgjort og at Barcelona nå er desperate etter å forlenge kontrakten til angrepsspilleren, og mangedoble utkjøpsklausulen hans.

Dette skal være Mesut Özils sesong for Arsenal. I hvert fall ifølge Theo Walcott. Med et kobbel med sprintere foran seg, skal tyskeren endelig få spille sine følsomme gjennombruddspasninger og fremstå som den spilleren alle har trodd han er. Men nå spørs det om han får den sjansen. For alltid like troverdige Caught Offside skriver at Bayern München vil prøve å lokke 25-åringen hjem til Tyskland for litt over 100 millioner kroner mindre enn The Gunners kjøpte ham for i fjor sommer.

Og da vil kanskje Arsenal bruke pengene på hente Paco Alcacer fra Valencia. Daily Mirror melder at Arsenal og Chelsea vil kjempe med nebb og klør for å sikre seg den unge angriperen, som scoret sitt første landslagsmål mot Makedonia nylig.

Chelsea har hatt suksess med å hente spillere fra Benfica, og Jose Mourinho følger med på hva som foregår i hjemlandet. Planen var egentlig å hente Lazar Markovic fra de røde fra Lisboa neste sommer, men da Liverpool kom på banen i år, så var ikke Mourinho interessert i å bruke forkjøpsretten han hadde på serberen. Nå er det en annen Benfica-spiller som er under lupen av Chelsea-sjefen. Ifølge Record ville Anderson Talisca vært Chelsea-spiller allerede hvis ikke det var for at brasilianeren ikke ville fått arbeidstillatelse i Storbritannia. Alt tyder på at 20-åringen ender opp på Stamford Bridge dersom han etablerer seg på Brasils landslag.

Kampen om Cristiano Ronaldo er for alvor i gang. Manchester United ville først gjøre portugiseren til verdens best betalte fotballspiller, men i helgen ville Chelsea overgå lønnstilbudet fra de røde djevlene, og søndag dukket også Manchester City opp på banen. Nå skriver Daily Express at Manchester United vil prøve å få Angel di Maria til å prøve å overtale den snart 30 år gamle angriperen.

Om Manchester United skulle tape kampen om å få Ronaldo til England, så har de i hvert fall Wilfried Zaha i bakhånd. 21-åringen har planer om å returnere til Old Trafford når utlånet til Crystal Palace går ut, og da skal han ta Old Trafford med storm, skriver Daily Mirror.

Manchester City har et veldig stort problem. Det er at både UEFA og Premier League krever at de må ha engelskmenn i stallen. I sommer forsvant Micah RichardsJack Rodwell og Gareth Barry. Dermed er Joe HartRichard WrightJames MilnerScott Sinclair og Frank Lampard de eneste med britisk pass i troppen. Lampard forsvinner til USA i vinter, mens Milner er på utgående kontrakt. Dermed kan Sinclair stå igjen som den eneste britiske utespilleren i klubben neste sommer. Så hvor er det mest naturlig å se hvis en trenger en ung engelskmann eller to? Southampton, selvfølgelig. Daily Star skriver at The Citizens ønsker å fylle opp stallen sin med James Ward-Prowse og Jay Rodriguez.

I Liverpool er det i hvert fall ikke for få engelskmenn, men noen av dem som er der kan være på vei bort. Raheem Sterling har lenge vært nevnt i forbindelse med Real Madrid. Og i et intervju med The Independent anbefaler Gareth Bale den unge Liverpool-spilleren å ta steget ut og prøve seg utenfor Premier League. Et sterkt signal om at Sterling kan være på vei til den spanske hovedstaden.

En annen engelskmann som lever på lånt tid på Anfield er Glen Johnson. Høyrebacken har ikke kommet til enighet med Liverpool om en ny kontrakt, og med under ett år igjen av hans gjeldende kontrakt, kan de røde komme til å cashe inn det de kan få i januar. I Roma er allerede Ashley Cole blitt en kulthelt. Så hvorfor ikke hente en som kan stå på motsatt side av lagbildet? Og som kan bekle den andre sidebacken. Daily Star skriver at Giallorosso er villig til å sende hele 20 millioner kroner til Liverpool dersom Johnson blir satt på flyet til den italienske hovedstaden. Problemet er at Johnson nekter å spille for mindre enn en million kroner i uken, som han har i Liverpool nå - og som Anfield-klubben nekter å gi ham i en eventuell ny kontrakt.

Kontinuitet er viktig, tenkte Newcastle-eier Mike Ashley og ga Alan Pardew en åtteårskontrakt i 2012. To år inn i den avtalen begynner pipen å få en litt annen låt. Ikke all kontinuitet er bra i et resultatorientert miljø. Ifølge The Sun er nå lørdagens kamp mot Hull City siste sjanse for Pardew til å redde jobben sin. Alt annet enn seier der vil bety at mannen Crystal Palace betalte 75 000 kroner for i 1987 må ut i arbeidsledighet.

Og det skorter ikke på kandidater til å overta på St. James' Park. Hull-manager Steve Bruce er lenge blitt koblet til jobben. Han har vært Newcastle-fan hele livet, selv om han hadde en periode som manager for rivalen Sunderland. Daily Star skriver nå at tidligere Manchester United-sjef David Moyes kan være lysten på en retur til Premier League, og skal være interessert dersom Newcastle-jobben blir ledig. Tony Pulis er også ledig på markedet etter at han forlot jobben som Crystal Palace-manager etter en uoverenstemmelse med klubbledelsen.

Spisser som ikke scorer mål i Premier League vokser ikke på trær. Tottenham har en i Roberto Soldado, men spanjolen blir for dyr i drift for klubber i The Championship. Da er Sunderlands Danny Graham et mer aktuelt alternativ. 29-åringen kan skryte av en Premier League-scoring på halvannet år. Nå ønsker Wolverhampton Wanderers og Middlesbrough å hente ham på lån. Og ifølge The Chronicle er Sunderland villig til å betale deler av Grahams lønn for å få ham bort for en periode.