Her slipper Contador jubelen løs

Hjemmefavoritten vant Vueltaen.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Spanjolen Alberto Contador hadde ingen problemer med å holde seg på sykkelen gjennom søndagens tempo i Vuelta a España. Det sikret han sammenlagtseieren.

Contador hadde et solid forsprang på sine konkurrenter før søndagens snaut ti kilometer lange tempoetappe. Det måtte med andre ord noe helt spesielt til for at spanjolen ikke skulle vinne rittet på hjemmebane.

Den spanske Saxo-Tinkoff-rytteren trillet i mål til en nokså middelmådig tid og 101. plass på tempoen. Det hadde ingenting å si. Han kunne knytte nevene og juble foran et fullstappet oppløp. Han vant med 1.10 minutters margin på den britiske Sky-stjernen Chris Froome. På tempoen tapte Contador 27 sekunder til konkurrenten. Alejandro Valverde ble nummer tre, 1.50 bak Contador.

Contador har tidligere vunnet Vuelta a España sammenlagt to ganger. Han har uttalt at det store målet denne sesongen var Tour de France, men han måtte bryte prestisjerittet etter en stygg velt. Vueltaen ble bare en god erstatning for spanjolen.

Adriano Malori vant tempoetappen med tiden 11.12 minutter. Norske Vegard Breen, som sykler for Lotto-laget, endte på en meget god 19. plass. Sammenlagt endte nordmannen på 129. plass. (©NTB)