Stabæk med råsterk borteseier

Med 3-2-seier borte mot Start søndag tok Stabæk et langt steg mot spill i eliteserien også neste år.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Mål av Fredrik Brustad, Andrew Jacobson og Franck Boli var nok til at Bob Bradleys menn tok med seg alle tre poengene hjem fra Kristiansand.

Seieren, lagets fjerde på bortebane for sesongen, betyr at Stabæk klatrer til 8.-plass på tabellen. Med sju kamper igjen er avstanden ned til både kvalifisering og direkte nedrykk nå ni poeng. For Start er avstanden ned kun fire poeng.

Det var Start som var marginalt best i den første omgangen. Espen Børufsen, Espen Hoff og Seyi Olofinjana fikk hver sin mulighet før pause. For gjestene var det Fredrik Brustad som sto bak det lille som ble skapt de første 45 minuttene.

Samme Brustad brukte kun tre minutter på å score kampens første mål etter pause. Stabæk beholdt ballen etter en stor sjanse for Boli. Det endte med at formspiller Magne Hoseth slo inn. Innlegget var av høy kvalitet, og Brustad kunne enkelt stange ballen i mål fra kort hold.

Så utlignet innbytter Matthías Vilhjálmsson for Start. Fem minutter etter at han entret banen stanget han inn et frispark fra Zlatko Tripic. Da var det spilt 66 minutter. (©NTB)