Elyounoussi-dobbel senket Lillestrøm

Molde påførte Lillestrøm deres første serietap på ni kamper.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

 Molde-Lillestrøm 3-2

Lillestrøm ga Molde kamp til døren, men måtte likevel reise tomhendte hjem fra Aker Stadion etter at de tapte 3-2 for den suverene serielederen søndag.

– Jeg skulle faktisk ha scoret enda flere mål i dag, men det viktigste var tre poeng, og det fikk vi, sier Moldes tomålscorer Mohamed Elyounoussi til TV 2 etter kampen.

For Molde kunne avgjort kampen i første omgang, men var ikke effektive nok foran mål.

– Hadde vi satt sjansene våre så kunne vi styrt kampen mye enklere. Men de får en tidlig scoring i andre omgang så gjør de det vanskelig for oss. Men vi viser styrke med å holde igjen, sier Elyounoussi.

Gulbrandsen scoret mot gamle lagkamerater
Molde gikk rett i strupen på gjestene anført av tidligere Lillestrøm-spiller Fredrik Gulbrandsen.

Bare ti minutter var spilt da den lynkjappe angriperen utnyttet et nølende Lillestrøm-forsvar og snappet ballen foran keeper Arnold Origi.

Dermed hadde han små problemer med å sette ballen i det åpne målet.

Og Lillestrøm hadde ikke en gang rukket å riste av seg kalddusjen før det smalt på nytt. Mohamed Elyounoussi utfordret et ryggende Lillestrøm-forsvar før han banket til fra rundt 20 meter. Ballen gikk via en motstander og trillet inn nede ved stolperoten.

Lillestrøm slo tilbake
Etter hvilen var det et helt annet Lillestrøm-lag som kom på banen. Gjestene gikk ut offensivt, og det tok ikke mange minuttene før det lønnet seg.

Bjørn Helge Riise la et presist innlegg som Pálmi Rafn Pálmason stanget kontant inn bak Ørjan Nyland.

Og da det var spilt en time kom også utligningen. Palmason forsøkte seg fra distanse for gjestene, og Nyland ga bort en unødvendig retur. Ballen endte i beina til Petter Vaagan Moen som enkelt satte ballen i mål.

Elyounoussi-dobbel
Men bare minuttet etter Lillestrøms utligningsmål viste Molde nok en gang hvor giftig de er fremover på banen.

Mohamed Elyounoussi mottok ballen på venstrekanten. Unggutten dro seg innover i banen før han igjen fyrte av et skudd som gikk via en Lillestrøm-spiller og i mål.

Lillestrøm ga seg likevel ikke, og hadde flere enorme muligheter til å utligne i sluttminuttene. Men en god Ørjan Håskjold Nyland sørget for at alle poengene ble igjen i Molde.