Brækhus om svensk motstander: – Henne slår jeg med én arm på ryggen

Møter amerikanske Tori Nelson i neste kamp, så bytter Brækhus vektklasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

København (TV 2): Cecilia Brækhus toppet internasjonal kvinneboksing da hun slo Ivana Habazin natt til søndag. Hun vet allerede hvem som er neste motstander, trolig før jul.

- Amerikanske Tori Nelson. Hun er utfordrer, eller "mandatory" som det heter til IBF-beltet. Så hun må jeg møte i neste kamp, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

Bokser i to år til

Nelson er 38 år og ubeseiret på sine 13 proffkamper (10-3-0). Amerikaneren har lenge ønsket å møte den norske mesteren, nå får hun altså sjansen.

Men etter det skal Brækhus prøve noe nytt. Hun er ikke mett etter å ha banket alle i sin vektklasse.

- Jeg kommer sikkert til å bokse i to år til. Jeg er i toppform og har det moro, sier Brækhus, som snart blir 33 år.

Ler av svensk lagkamerat

I 2015 kommer hun til å bytte vektklasse. Hun vil gå ned, og jakter flere belter. Det finnes argentinske mestere i lett weltervekt som nå bør passe seg. Ana Laura Esteche holder WBA-tittelen, Alejandra Oliveras har vært aktuell for Brækhus før og er WBC-mester, mens Fernanda Alegre sitter på beltet fra WBO. 

- Kanskje jeg kan ta noen flere belter, sier Brækhus.

Når Brækhus går ned vil hun kjempe i samme vektklasse som svenske Klara Svensson. Hun er Sauerlands store kvinne-satsing i nabolandet og vant WBCs "interim"-tittel på stevnet lørdag. Hun tror kanskje hun kan møte Brækhus i en kamp i fremtiden.

- Hvem vet i fremtiden? Jeg tror det kunne blitt en bra kamp, sier Svensson til TV 2. 

Brækhus virker ikke å ta den utfordringen helt seriøst.

- Jeg tror det er mest snakk fra hennes side. Klara vet at hun ikke er på samme nivå som meg. Jeg slår henne med én arm på ryggen, sier Brækhus og ler.

Takker nei til Mathis-frieri

Med fire VM-belter i weltervekt er Brækhus historisk, første kvinne og den tredje bokseren noensinne som samler alle beltene.

På første rad i København satt Anne-Sophie Mathis, knockoutmaskinen Brækhus slo på poeng for to år siden. Den franske 37-åringen vil ha revansje og håper Brækhus kan legge på seg og møte henne i lett mellomvekt. De to hadde også en prat i garderoben etter Habazin-seieren.

- Er hun en ekte mester, så tar hun den utfordringen. Jeg er noe av det tøffeste hun kan møte, sier Mathis til TV 2. 

- Jeg utelukker ingenting. Mathis er tøff. Men det er mest aktuelt for meg å gå ned en klasse nå. Jeg er 65 kilo og det ville vært tøft å legge på seg fem kilo. I tillegg har jeg allerede slått de beste i den klassen, sier Brækhus.