BRYLLUPSBLOGG: Slik ser toppen av bloggen til Thea (12) ut. Foto: Skjermdump
BRYLLUPSBLOGG: Slik ser toppen av bloggen til Thea (12) ut. Foto: Skjermdump

Thea (12) skriver blogg om at hun skal gifte seg med Geir (37)

...men er det egentlig sant?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste døgnet har bloggen Theas Bryllupsblogg fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. 

Der blir vi presentert for 12 år gamle Thea. Hun går i 7. klasse, liker One Direction og elsker hester. Også skal hun gifte seg, om en måned, med 37 år gamle Geir. Og det er det bloggen handler om.

11. oktober

I bloggen skriver Thea om forberedelsene til bryllupet, og om de første møtene med Geir, som hun ikke kjenner fra før. Bryllupet skal stå 11. oktober. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og flere har tatt kontakt med politiet og barnevernet. Men med datoen 11. oktober avslører Thea seg.

11. oktober er FNs internasjonale jentedag. 

Presseansvarlig i Plan Norge, Gørill Husby Moore, bekrefter overfor TV 2 at det er de som står bak stuntet.

 – Hver dag står 39.000 jenter barnebrud. Dette er grusomme realiteter som vi er nødt til å gjøre noe med. For å åpne nordmenns øyne for disse tragiske skjebnene, har vi rett og slett å flyttet planleggingen av et barnebryllup hjem til Norge, sier Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge.

SELFIE: Her er et bilde av Thea i det første innlegget som ble lagt ut på bloggen. Foto: Skjermdump,theasbryllup.blogg.no
SELFIE: Her er et bilde av Thea i det første innlegget som ble lagt ut på bloggen. Foto: Skjermdump,theasbryllup.blogg.no

Ifølge Plan Norge har 70.000 nordmenn har vært inne på bloggen i løpet av dagen, og den er dermed raskt blitt en av Norges mest leste blogger.

Kampanje

For å gifte seg i Norge må du være 18 år, og dersom personer under 18 år skal gifte seg må det være godkjent av de med foreldreansvaret og av fylkesmannen. 

I Norge er det straffbart å tvinge to personer som ikke ønsker å gifte seg til å inngå giftemål. I mange land, særlig i arabiske land og i India, er dette helt vanlig praksis.

Kampanjen er en del av Plan Norges årlige aksjon for jenters rettigheter. Årets tema er altså barnebryllup, og navnet på aksjonen er #Stoppbryllupet. De neste ukene fram mot 11. oktober kan vi følge Thea og hennes ferd mot giftemålet.