Brækhus var suveren:– Jeg synes jeg kler disse beltene

Cecilia Brækhus sikret seg IBF-beltet på overlegent vis.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

København/Bergen (TV 2): Cecilia Brækhus innfridde som ventet og vant suverent over Ivana Habazin i lørdagens IBF-tittelkamp i København.

Bergenseren hadde full kontroll og vant samtlige runder. Til slutt var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne, og Brækhus sikret seg IBF-beltet med god margin.

Dermed har hun nå både WBO-, WBC-, WBA- IBF-beltene, som første kvinnelige bokser i historien.

Etter kampen stilte hun opp med alle fire beltene i armene foran det norske pressekorpset.

– Jeg synes jeg kler disse beltene, sier hun med et smil.

– Jeg er helt tom, men kjempelykkelig, glad og stolt. Jeg trenger dette for å holde karrieren i gang. Jeg trenger nye mål, sier Brækhus til Viasat.

Habazin veier fem kilo mer enn Brækhus. Det gjorde kampene jevnere enn det mange trodde, selv om Brækhus hadde full kontroll.

– Jeg gikk ikke for knockout, for det var fem kilo som skilte oss. Jeg bare koste meg og fikk prøvd mange teknikker og taktikker. Jeg forsøkte å lage show, sier hun.

Flere hundre nordmenn hadde funnet veien til København for å følge Brækhus. Rett etter at seieren var i boks kom hun med følgende takkehilsen til de fremmøtte fra ringen:

– Jeg har bare én ting å si: Uten dere så er det ingen meg!

"Rundet" weltervekt

- Jeg er veldig lykkelig, vi fikk til mye av de vi hadde øvd på. Jeg visste at hun var tyngre enn meg så jeg gikk ikke for noe knockout. Jeg bare koste meg, sier Brækhus til TV 2.

- Føler du på en måte at du har "rundet" weltervekt nå?

- Ja, jeg gjør jo egentlig det. Jeg kommer nok til å bytte vektklasse snart, å gå ned (lett weltervekt). Det er tre verdensmestere der med belter... Haha.

Men trolig venter amerikanske Tori Nelson før jul eller over nyttår.

DEN BESTE: Cecilia Brækhus hylles etter seieren hvor hun sikret seg IBF-beltet (midten).
DEN BESTE: Cecilia Brækhus hylles etter seieren hvor hun sikret seg IBF-beltet (midten).

- Hun er "mandatory" i et av disse beltene og forbundene jeg har foran meg, hehe. Den blir i weltervekt, sier Brækhus.

Anne-Sophie Mathis var på plass i København for å følge lørdagens kamp. Hun vil ha returkamp mot Brækhus og vil at den norske boksedronningen skal gå opp i lett mellomvekt og møte henne der.

- Jeg utelukker ikke kamp mot Mathis en gang. Men jeg tror jeg skal gå ned en vektklasse først, jeg er bare 65 kilo.

Svensk prinsesse vil møte Brækhus

I vektklassen under den Brækhus dominerer har også Sauerland en svensk bokser. Klara Svensson vant sin tittelkamp lørdag og åpner for å møte bergenseren.

- Ja, kanskje en gang i fremtiden. Jeg kan slå henne, tror jeg, sier Klara Svensson til TV 2.

Brækhus er ikke fremmed for et nabo-oppgjør, selv om Sauerland nok vil være skeptisk til å sette de to kvinnene opp mot hverandre.

- Da vil de jo i hvert fall beholde alle beltene, en vinn-vinn-situasjon, sier Svensson, som kalles "The swedish princess".

Motstanderen legger opp

Motstanderen til Brækhus slapp en nyhet etter å ha tapt IBF-beltet sitt:

- Jeg vil takke Cecilia for denne kampen. Jeg tror jeg vil slutte som bokser nå og heller holde på med andre ting, sa Ivana Habazin, som vil fokusere på studier.

Brækhus høster skryt fra treneren. Dette var deres tredje kamp sammen.

- Cecilia har vist alle at hun er den beste og jeg tror hun kan oppnå mer, teknikken er så god, sa trener Otto Ramin på pressekonferansen i 02-tiden i natt. 

- Det er ikke lett å gjøre det Cecilia har gjort, meg og Cecilia er skuffet over at Ivana nå vil legge opp. Du er en spennende bokser i en fin alder, sa promotor Nisse Sauerland på presseseansen.

- Tori Nelson er en av motstanderne som har hatt lyst til å møte Cecilia. Vi får se, nå skal Cecilia hvile først, la promotoren til.