LETTVEKTER: Cecilia Brækhus møtte sin motstander, kroatiske Ivana Habazin, under innveiingen i København fredag. Over natten forandret vektforholdet seg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LETTVEKTER: Cecilia Brækhus møtte sin motstander, kroatiske Ivana Habazin, under innveiingen i København fredag. Over natten forandret vektforholdet seg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Brækhus overrasket etter motstanderens vekthopp over natten

– Da blir det fire kilo mellom oss. Det er mye, sier Cecilia Brækhus.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Under fredagens innveiing før tittelkampen mellom Ivana Habazin og Cecilia Brækhus ble det klart at Brækhus' kroatiske motstander har vekten på sin side.

Med 66,0 mot den norske boksedronningens 64,8 var differansen på 1,2 kilo. 

Det var som forventet, og ifølge Brækhus' overkommelig.

– Nei, det har ikke så mye å si. Tvert imot føler jeg at jeg kan bruke min hurtighet bedre. Jeg ser ikke for meg at hun kan bruke 1,2 kilo til noe som kan vinne kampen for henne, sa Brækhus til TV 2 etter innveiingen.

Vekthopp

Ting har imidlertid skjedd over natten.

På grunn av IBF-regelen om at bokserne også skulle veie seg inn på morgenen før kamp får man et innblikk i det reelle styrkeforholdet når det kommer til vekten på selve kampdagen.

Her er utøverne fritatt fra vektreglene, og kan gå opp så mye de bare makter. Og Ivana Habazin har utnyttet tiden godt.

– Bare fra fredag kveld til lørdag morgen har Ivana Habazin lagt på seg fra 66,0 til 68,2 kilo. Hun vil klare å komme opp på 69 kilo før kveldens kamp. Da blir det fire kilo mellom oss, og det er mye, sier Brækhus til Aftenposten.

Selv økte hun bare med 0,3 kilo, til tross for stort matinntak fredag kveld. Det øker sannsynligheten for at vekten blir en utslagsgivende faktor.

Kan bli historisk

Med 65,1 mot (potensielt) 69 kilo kan det prege kampbildet.

–  Det betyr veldig mye. Det er en stor forskjell. Da begynner du å merke det. Jeg ble litt overrasket, over at hun hadde klart å ta på så mye vekt. Jeg trodde ikke at hun skulle klare å komme opp i 69, som hun gjør nå. Det vil være den største forskjellen noen gang i vekt mellom en motstander og meg, sier Brækhus som overfor avisen hevder hun likevel ikke er bekymret.

– Nei, men hun kommer til å prøve å slite meg ut. Jeg vil kjenne at jeg møter en tyngre bokser. Jeg føler meg likevel teknisk overlegen, og jeg er raskere, men hun vil definitivt bruke de fire kiloene.

Cecilia Brækhus møter Ivana Habazin i tittelkampen i weltervekt lørdag kveld i København.

Vinner hun den vil hun som første kvinne i boksehistorien stå med alle fire tittelbeltene i boksing.

Selv om hun er fire kilo lettere enn motstanderen.