TUNG SESONG FOR MANCHESTER UNITED: Det har gitt Manchester-politiet litt ekstraarbeid, men Premier League-fansen oppfører seg stort sett veldig bra. Foto: NTB scanpix
TUNG SESONG FOR MANCHESTER UNITED: Det har gitt Manchester-politiet litt ekstraarbeid, men Premier League-fansen oppfører seg stort sett veldig bra. Foto: NTB scanpix

Denne tabellen topper Manchester United

Det var flest United-supportere som ble arrestert forrige sesong. Norwich-fansen var snillest.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

En statistikk Dail Mail har fått tilgang til viser at det var flest Manchester United-fans som ble arrestert i Premier League-forrige sesong.

Statistikken er imidlertid ikke så veldig nedslående. Totalt ble 2 273 fans arrestert i Premier League, Football League, Conference, de forskjellige cupene, europacupene og landskampene.

Det er 183 arrestasjoner mindre enn sesongen før, og med over 38 millioner tilskuere totalt er prosentandelen som er blitt arrestert veldig liten.

Antallet arresterte utgjør mindre enn 0,01 prosent. Én av 16 800 er blitt arrestert. 

I Premier League er det Manchester-klubbene som topper «tabellen». United med 112 arrestasjoner, og City med 71. 

Norwich snillest
Norwich rykket ned forrige sesong, men fansen oppførte seg likevel. Kun fire Norwich-fans ble arrestert, og det sørget for at de hadde den snilleste fansen i Premier League.

Ett lag til klarte å unngå tosifret antall arrestasjoner. Swansea var nest snillest med sine ni.

– Rekordlavt

Siden 2000 har antallet arrestasjoner falt med 76 prosent, og bare 21 personen ble anholdt for det forrige sesong.

– Det er oppmuntrende at antallet arrestasjoner er rekordlavt, og det store fallet i hendelser det siste tiåret viser at tilnærmingen som er tatt for å kontrollere publikum hos våre klubber har vært den riktige, sier en talsperson for Football League.