TILTALT: Adrian Peterson er tiltalt etter å ha påført sitt eget barn (4) disse skadene. MONTASJE: Houston PD/NTB Scanpix
TILTALT: Adrian Peterson er tiltalt etter å ha påført sitt eget barn (4) disse skadene. MONTASJE: Houston PD/NTB Scanpix

Ny NFL-skandale: Stjernespiller tiltalt for barnemishandling

Adrian Peterson mistet sin to år gamle sønn etter mishandling av stefaren. Nå er han selv tiltalt for å ha mishandlet sønn (4).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Bare dager etter at videoen av Ray Rice som slår sin kone bevisstløs i heisen ble lekket til pressen rammer en ny skandale den amerikanske fotballigaen NFL.

Minnesota Vikings' running back Adrian Peterson er blitt tiltalt for barnemishandling.

Ifølge CBS Minnesota handler det om en episode fra mai der Peterson slo sin fire år gamle sønn. Foranledningen var at barnet dyttet et av Petersons andre barn bort fra et videospill.

Av politirapporten fremgår det også at NFL-stjernen har innrømmet å ha lagt hånd på barnet.

Peterson skal ha brukt en grein eller en trepinne for å slå barnet.

Flenger på beina

Hendelsen skjedde mens barnet var på besøk hos faren i Houston, og Houston Police Department har frigitt flere bilder av hendelsen som blir gjengitt i amerikansk sportspresse.

Gutten hadde flere flenger på låret, i tillegg til blåmerker på nedre del av rygg og rumpe samt kutt på hendene.

Peterson har oppgitt at han ikke så på det som mer en normal ris, og avslører med det at en lite dose juling er en del av barneoppdragelsen. 

– Du vil være sint på meg for beinet hans. Han fikk fem slag mer enn normalt. Han gråt ikke en dråpe. Han er tøff som negler, skrev Peterson i en tekstmelding til guttens mor før han fulgte opp.

– Jeg går aldri over grensen, men alle barna mine vil vite at pappa har det største hjertet, men at man ikke skal leke når det kommer til å oppføre seg riktig.

Moren tok gutten med til en doktor, som raskt beskrev hendelsene som barnemishandling.

På spørsmål fra politiet om han ville revurdere bruken av trepinner som avstraffingsmetode svarte NFL-spilleren på følgende måte:

– Jeg vil aldri utelukke å slå barna mine, for jeg vet hvor mye det å få ris har hjulpet meg i livet.

Spillerens advokat prøver imidlertid å få en mer positiv vri på det hele.

– Det er viktig å huske at Adrian aldri har hatt til hensikt å skade sin sønn og dypt angrer de utilsiktede skadene. Han er en kjærlig far som gjorde en vurdering som forelder og disiplinerte sin sønn. Han brukte den samme disiplin som han selv opplevde som barn i Øst-Texas, sier Rusty Hardi.

Mistet sin to år gamle sønn

Det som gjør historien enda tristere er at Adrian Peterson i oktober 2013 mistet sin to år gamle sønn etter grov mishandling.

Den gangen ble barnets mors kjæreste, Joseph Robert Petterson, tatt for hendelsen.

Running backen, ansett for å være en av NFLs beste er blitt utelatt fra Minnesota Vikings kamp på søndag mot New England Patriots. I 2012 ble han kåret til NFLs mest verdifulle spiller.