FIKK DET TUNGT: Alexander Kristoff «fikk det» i finalen i  Grand Prix Cycliste de Quebec fredag. Her avbildet under Arctic Race of Norway tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FIKK DET TUNGT: Alexander Kristoff «fikk det» i finalen i  Grand Prix Cycliste de Quebec fredag. Her avbildet under Arctic Race of Norway tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kristoff stivnet før spurten i Quebec

– Jeg gjorde ting riktig, men det hjelper lite når beina er full av syre.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Alexander Kristoff var sjanseløs da spurten gikk i Grand Prix Cycliste de Quebec fredag. Simon Gerrans viste superkrefter og vant det canadiske sykkelrittet.

Giant-rytteren Tom Dumoulin fra Nederland syntes å ta hjem seieren, men australske Gerrans kom sterkt på de siste ti meterne og trillet først over målstreken.

Kristoff hang lenge godt med og virket å få en god posisjon i spurten, men han fikk det veldig tungt mot slutten i den slake oppoverbakken mot mål. Den norske Katjusja-rytteren trillet inn i mål på 21. plass.

– Det var en ganske mye brattere avslutning enn det TV-bildene viste. Jeg var tom for krefter og fikk det tøft. Posisjonen var veldig bra, og sånn sett gjorde jeg ting riktig. Men det hjelper lite når beina er full av syre, sa Kristoff til NTB.

– Når du skjønner at du er sjanseløs i spurten, blir du med en gang mye mer sliten. Jeg kunne endt i topp ti om jeg ikke hadde fått «gi opp»-følelsen. Gerrans var sterk, men dette var også et ritt og en avslutning som passet ham, forklarte Kristoff.

Kristoff unngikk en velt da franske Arthur Vichot (FDJ) gikk i bakken rett bak ham litt under 100 meter fra mål.

Edvald Boasson Hagen deltok også i rittet, men han markerte seg ikke i spurten.

Gerrans hadde en punktering med under to mil igjen av verdenstourrittet. Orica-syklisten syntes å ha gitt opp ettersom det drøyde litt før han fikk en ny sykkel, men den australske mesteren viste styrke og kom sterkt tilbake. Han vant også rittet i 2012. (©NTB)