Glimt-stjerne raser: – Må man bli drept med kniv for å få straffe?

Trond Olsen mente Bodø/Glimt ble snytt for straffespark på Lerkendal.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1:

Lerkendal/Bergen (TV 2): Rosenborg snudde 0-1 til 3-1-seier over Bodø/Glimt i fredagens Tippeliga-kamp.

Dermed holder RBK følge i medaljekampen etter sin tredje strake seier. Trønderne ligger nå bare tre poeng bak serietoer Odd, men Skiens-laget kan øke forspranget igjen med seier i helgen.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

– De får en billig straffe

Etter kampen var naturlig nok Rosenborg-spillerne strålende fornøyd med tre poeng. I Glimt-leiren var ikke stemningen like god. 

Spesielt ikke hos tidligere RBK-spiller Trond Olsen. Han mente gultrøyene ble snytt for en soleklar straffe da Papa Alioune «Badou» Ndiaye ble felt av RBKs Ole Kristian Selnæs etter vel 14 minutter.

– Jeg begynner å lure på om man må bli drept med kniv utpå der for å få straffespark. Vi ble snytt for et soleklart straffespark i 1. omgang og de får - slik jeg ser det - en billig straffe. Sånn er det, sier han skuffet til TV 2.

Beskyldningene om dommerfavorisering på Lerkendal har eksistert i lang tid. Olsen avviser ikke at han selv kan ha dratt nytte av det i sin tid i Trondheim.

– Jo, det er godt mulig, men det har jeg glemt nå. Jeg spiller ikke for Rosenborg, sier han fleipete.

Før han svarer mer seriøst:

– Jeg forstår at det er vanskelig å komme til Lerkendal, men jeg synes det er feil å ikke tørre å dømme på et så klart straffespark. Vi skal likevel ikke klage på det. Vi var for dårlige, vi klarte ikke å holde nullen og dermed tapte vi 1-3 til slutt, sier Olsen.

– RBKs straffe var korrekt

«Badou» selv var også skuffet over å ikke få straffe.

– Jeg mener helt ærlig at det var straffe, sier han til TV 2.

Senegaleseren er likevel ikke enig med lagkompis Olsen om at Rosenborgs straffe - som ga trønderne 2-1 i 2. omgang - ikke burde vært gitt.

Interessant nok var det 23-åringen selv som felte Jonas Svensson og dermed sørget for straffesparket.

– Det var en korrekt straffe den de fikk. Den var riktig, men jeg fikk ikke min straffe, sier han med en skuffet mine.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var på sin side usikker på om gamleklubben skulle hatt straffe.

– Vi så på det og diskuterte om det var straffe eller ikke. Jeg liker i hvert fall ikke at vi går inn i takling så lavt. Det inviterer bare dommeren til å blåse straffe, sier han til TV 2.

«Brutter'n» var uansett svært glad for at samtlige poeng ble værende igjen i Trondheim.

– Dette var en kamp som levde helt inn, og Glimt gjorde det vanskelig for oss. Men jeg synes likevel vi er det beste laget, sier han.

– Det er deilig å stå igjen her med tre poeng. Det var viktig for oss. Det er viktig å vinne på hjemmebane og henge med i medaljestriden. Vi skal gjøre lag foran oss nervøse i tiden fremover, sier Ingebrigtsen med et smil.

Tometers-Malec scoret sitt første mål

For Rosenborg-fansen var seieren ekstra gledelig. Ikke minst fordi sommerens nysignering Tomás Malec scoret sitt første mål for klubben.

Slovaken har fått tre innhopp den siste måneden, men har ikke funnet nettmaskene. Fredag kveld ble 21-åringen - som er 1,99 meter på strømpelesten - byttet inn de siste ti minuttene.

Men noe særlig mer trengte ikke Malec, som bredsidet inn 3-1 tre minutter på overtid.

Scoringen toppet en imponerende snuoperasjon for RBK, som lå under 0-1 tidlig i 2. omgang. Olsen hadde nemlig sendt Glimt i ledelsen ti minutter inn i omgangen.

Riku Riski utlignet for trønderne et kvarter etter, før Pål André Helland sørget for 2-1 på den overnevnte straffen.

Selv om Glimt ledet kampen, var ikke RBK-seieren ufortjent. Vertene hadde nemlig flere solide sjanser, og traff blant annet stolpen to ganger før pause.