Eyvind Hellstrøm tjener millioner på TV-prosjekter og reklameoppdrag

Veien fra mesterkokk til TV-tryne var lønnsom for Eyvind Hellstrøm (65). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Eyvind Hellstrøm (65) måtte gi seg som sjefskokk på gourmetrestauranten Bagatelle i 2009, har kronene bare fortsatt å rulle inn.

Mesterkokken ble tilbudt jobber på TV-skjermen, og i tillegg har han gitt ut flere bøker og stilt i reklamer. Hellstrøm selger også sine egne produkter, som blant annet vin, ferdigmat og kjøkkenutstyr. 

Folk flest kjenner Hellstrøm fra TV 3-programmet «Hellstrøm Rydder opp» og denne høsten er han å se i «Masterchef».

5 millioner i utbytte og 1,5 millioner i lønn

Hellstrøm har eierinteresser i tre selskaper hvor inntektene fra TV-prosjekter, reklameoppdrag, konsulentvirksomhet og salg av produkter blir ført.

Selskapet Hellstrøm Holding AS, som han eier sammen med forretningspartner Atle Ultvedt Skageng, omsatte for 13,9 millioner kroner de to siste årene. Med svært få utgifter har selskapet gått med hele 10,5 millioner kroner i overskudd.

Dette gjorde at Hellstrøm kunne bevilge seg litt over 5 millioner kroner i utbytte fra sitt personlige selskap Nelson AS, og han fikk litt under 1,5 millioner i lønn fra Hellstrøm Holding i 2012 og 2013.

TJENER GODT: I løpet av de siste to årene har Eyvind Hellstrøm fått 5 millioner kroner i utbytte og 1,5 millioner kroner i lønn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TJENER GODT: I løpet av de siste to årene har Eyvind Hellstrøm fått 5 millioner kroner i utbytte og 1,5 millioner kroner i lønn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Utbyttet og lønnen i løpet av de to siste årene er fem ganger så mye som da han var kjøkkensjef på Bagatelle.

– Jeg kan være med på at jeg tjener litt bedre, men jeg jobber like mye og jeg skal prestere på TV. Dette er ikke noe vi leker oss frem til, sier Hellstrøm til «God kveld Norge».

Se hele intervjuet med Hellstrøm i videoen i toppen av saken.

Større markedsverdi

Arne-Inge Christophersen er eier og administrerende direktør i Marketing Toolbox, og han tror at markedsverdien har tidoblet seg for Hellstrøm i løpet av de siste årene.

Han mener at forvandlingen fra kokk til programleder har vært så lønnsom for Hellstrøm fordi han har blitt mer tilgjengelig for folk flest. 

– Bagatelle var kanskje kun for eliten, mens nå ser alle Hellstrøm. Av TV-personligheter så er det ikke noe tvil om at Hellstrøm er en av dem som tjener mest penger, sier Christophersen til «God kveld Norge».