DEN GALE OG VODKA-LUKTENDE RUSSEREN: Det var denne selfien som fikk Chris Froome til å spøke med Oleg Tinkov.
DEN GALE OG VODKA-LUKTENDE RUSSEREN: Det var denne selfien som fikk Chris Froome til å spøke med Oleg Tinkov.

– En gal russer, som luktet vodka, presset meg til en selfie

Chris Froome fleiper med Saxo-Tinkoff-eier Oleg Tinkov etter selfie.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det er mange som mener noe om Tinkoff-Saxi-eier Oleg Tinkov. Den kontroversielle russeren går ikke av veien for å skape furore i sykkelverdenen.

Mannen med en forkjærlighet for vodka og champagne har med brutale og breile utsagn fyrt løs mot de som ikke er enige med ham på Twitter.

Edvald-hets og vodka-utfordring

Det har Edvald Boasson Hagen fått oppleve. Tinkoff-Saxo trodde de hadde sikret seg nordmannens tjenester, men da han valgte MTN Qhubeka rablet det for Tinkov.

– Selv om jeg liker norsk musikk, så er det enkelte norske «proffsyklister» som jeg ikke liker. De er rotete og oppfører seg som jenter. Det er en skam, skrer han.

Og fortsatte:

– Jeg vet ikke hva som får en person til å oppføre seg slik. Er det akillesbetennelse, manglende profesjonalitet eller manglende blodpass?

UCI-president Brian Cookson har også fått høre det. Blant annet da Tinkov fant ut at han syntes at isbøtte-utfordringen var idiotisk.

– Gal russer

Han lagde i stedet sin egen vodka-utfordring, og utfordret Cookson til å gjøre som ham ved å styrte et glass ren vodka.

Det har sikkert Chris Froome fått med seg, for da han møtte Tinkov på laghotellet før gårdagens etappe, så la han ut følgende melding på Twitter:

– En eller annen gal russer, som luktet vodka, presset meg opp i et hjørne for en selfie i det jeg gikk inn på hotellet... #fanboys @olegtinkov, skrev Sky-rytteren.

Da hadde den gale russeren allerede lagt ut selfien på Twitter.

– Oppspilt over å være på samme Vuelta-hotell som Chris Froome og Team Sky. Jeg håper ikke de forgifter meg kveld :-), skrev Tinkov.

Og om noen er bekymret for om han faktisk ble bekymret, så har han gitt livstegn fra seg. Fredag ettermiddag la han ut en melding på russisk om at han hadde valgt på prioritere vin foran trening. Og et bilde som viser russeren nyte et bedre måltid.