Klart for comeback i Norge

Og flere modeller kan være på vei.

Etter å ha ligget nede i halvannet år, begynner SsangYong igjen å røre på seg i Norge. Den første båtlasten med biler har ankommet og bygges om til varebiler her til lands.
Etter å ha ligget nede i halvannet år, begynner SsangYong igjen å røre på seg i Norge. Den første båtlasten med biler har ankommet og bygges om til varebiler her til lands.

Koreanske SsangYong har vært til stede på det norske markedet i mange år - og fra 2003 hadde de i flere år en relativt stor salgsuksess med den robuste SUV-en Rexton.

Bygget på ramme og med dieselmotor fra Mercedes (riktignok ikke siste nytt), var den en solid arbeidshest. SsangYong priset den også gunstig - dermed ble det solgt noen tusen eksemplarer som varebil.

Du kan også finne personbilregistrerte Rexton-utgaver, og de blir det nok flere av etter hvert som flere varebiler bygges om - takket være avgift som blir mindre for hvert år.

Korando: Prøvde de å få den så stygg som mulig?

Ligget nede

SsangYong har også markedsført andre modeller i Norge, men har slitt med å få salget til ta av. Og etter hvert som Rexton begynte å trekke på årene, førte det til stadig svakere salg.

Det siste halvannet året har merket i praksis ligget nede i Norge, men nå er det klart for comeback.

Ukjent SUV kan være godt kjøp

Bygges om i Norge

Bransje-nettstedet bilnytt.no (krever abonnement) bringer nyheten om at SsangYong Norge AS i Råde skal i gang  igjen - og markedsføre to modeller her til lands.

Det dreier seg om Rexton W og Rodius, begge skal selges som varebil klasse 2. Ifølge bilnytt.no har den første forsendelsen med biler allerede kommet, til sammen 84 eksemplarer som blir bygget om til varebil i Norge.

Indiske eiere

24 av SsangYongs forhandlere skal være klare til ny innsats, kanskje kommer det også flere til etter hvert.

Prismessig skal Rodius starte på 329.500 kroner - mens Rexton W har en startpris på  349.500 kroner.

Etter en svært turbulent periode ble SsangYong for et par år tilbake overtatt av indiske Mahindra. De er i gang med å modernisere modellutvalget, og flere spennende nyheter er på vei fra merket. 

Heftige scener: Politiet stormet bilfabrikken

LES OGSÅ: - Hvor ble det egentlig av SsangYong?