Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

God morgen Norges ostekake

Her er oppskriften!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik gjør du:


Bunn:

225 g havrekjeks, usøtet
100 g smør, usaltet
½ dl sukker
1 ts kanel


Ostefyll:

700 g kremost naturell, romtemperert
1 ¼ dl sukker
Frø av ½ vaniljestang
4 egg
Skallet av ½ sitron, kun det gule, finrevet

Topping:

5 dl crème fraiche eller seterrømme
½ vaniljestang
1 dl sukker
Finrevet skall av ½ sitron

 

Knus kjeksen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ha blandingen i en springform, 26 cm, bunnen dekket med bakepapir. Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Varm stekeovnen til 175 oC.


Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra ½ vaniljestang, eggene og halvparten av revet sitronskall. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen (la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.
Bland sammen rømme/Crème Fraiche og sukker,resten av sitronskallet og skrap ut frøene av den ½ vaniljestangen. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 10 min.
Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.
Server med friske frukt eller bær, for eksempel jordbær, eller en bær-saus.