Southampton-legenden løper 160 mil for kreftsaken 

– Jeg håper vi får samlet inn et fantastisk beløp til en utrolig viktig sak, sier utmattede Francis Benali.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Se reportasjen i videovinduet øverst!

Francis Benali spilte for Southampton mellom 1998 og 2004, men det er først i 2014 at hans aller største utfordring har funnet sted.

Den tidligere forsvarskjempen nærmer seg nå slutten en brutal løpetur som startet i Newcastle 24. august. Siden det har Benali løpt fra stadion til stadion - alt til inntekt for Cancer Research UK.

Når Benali på lørdag kommer hjem til Southampton og St. Mary's Stadium, vil klubblegenden ha løpt 160 mil, en avstand tilsvarende Lindesnes-Bodø.

Vondt kne og totalt utmattet

– Det har vært smerte, ubehag og store utfordringer underveis, men forhåpentligvis får vi samlet inn et fantastisk stort beløp til et utrolig viktig formål, sier Benali selv.

Langs veien har han fått selskap av Matt Le Tissier, Alan Shearer og James Beattie. 

Slik har mange dager sett ut for Francis Benali og hans lange løpetur fra Newcastle til Southampton.
Slik har mange dager sett ut for Francis Benali og hans lange løpetur fra Newcastle til Southampton.

– Jeg løp 32 kilometer med ham for ti dager siden, og kunne ikke bevege meg tre dager etterpå. Det er utrolig at han gjør dette dag etter dag. Det mentale aspektet ved dette er vanvittig hardt, sier Matt Le Tissier.

Med et verkende kne har utfordringen nemlig bare blitt enda tøffere. Ved flere anledninger har Benali vært så utslitt at tårene har presset seg frem.

Nå gjenstår «bare» siste etappe for Benali - fra London til Southampton. På de siste kilometerne får han selskap av Southamptons styreformann Ralph Krueger, før stående applaus venter på St.Mary i pausen av kampen mot Newcastle.

I skrivende stund har prosjektet, ifølge hjemmesiden, samlet inn snaut 800 000 kroner.