PREMIER LEAGUES MINSTE LEGGBESKYTTER? Jack Grealish foretrekker barnestørrelse på sine leggskinner. Når han i tillegg ikke trekker sokkene helt opp, så ser leggene hans skremmende nakne ut. Fotomontasje: NTB scanpix
PREMIER LEAGUES MINSTE LEGGBESKYTTER? Jack Grealish foretrekker barnestørrelse på sine leggskinner. Når han i tillegg ikke trekker sokkene helt opp, så ser leggene hans skremmende nakne ut. Fotomontasje: NTB scanpix

Stortalentet med barneleggskinner: «Alle» vil lokke Jack (19) vekk fra Villa

Men det er ikke lett å overtale unggutten som har hatt sesongkort på Villa Park siden han var fire år.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

I Norge er Aston Villas kjempetalent Jack Grealish (19) mest kjent som spilleren som ble høvlet ned tre ganger på fem minutter da han ble byttet inn mot Hull i forrige Premier League-runde.

De tre stygge taklingene ga tre gule kort, og etter at Premier League-studio viste frem det elleville klippet med stakkers Grealish så er det blitt sett over 57 000 ganger på tv2.no.

Siden taklingsorgien har Grealish rukket å fylle 19 år, og på ryktebørsen er han blitt koblet til Chelsea. Manchester United og Tottenham skal også følge nøye på hans situasjon, og kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

Det har sørget for at Villa har fått fart på sakene, og kantspilleren er nå blitt tilbudt en ny fireårskontrakt. Den er det veldig, veldig sannsynlig at han skriver under på.

– Jeg vil bli i Villa. Kontrakten min går ut ved sesongslutt, men fokuset er på å bli i Villa. Det handler bare om kontraktsforhandlinger nå, men jeg håper det vil ordne seg med tiden, sier Grealish til Birmingham Mail.

– Sesongkortholder siden jeg var fire

Han kommer fra Solihull, som ligger 14,5 kilometer sørøst for Birminghams bysentrum, og har et hjerte som banker for Villa. På spørsmål om han ser for seg å spille for en annen klubb svarer han følgende:

– Nei, selvsagt ikke. Jeg har vært fan hele livet. Selv de gangene jeg ikke spilte selv mens jeg var på lån til Notts County forrige sesong reiste jeg ned og så på som en supporter, sier stortalentet, som var en viktig brikke da Villa vant NextGen Series i 2012/13-sesongen.

– Jeg har vært sesongkortholder siden jeg var fire år, og begynte å spille for klubben et par år senere. Å spille for Villa i Premier League, og høre fansen i the Holte End synge navnet mitt som de gjorde mot Hull, er en drøm som har gått i oppfyllelse.

Fleipet med Yaya Touré

Skriver han under en ny kontrakt kan han gå i fotsporene til en annen levende Villa-legende.

Onsdag forlenget Gabby Agbonlahor, tidenes Premier League-toppscorer for klubben, sin Villa-kontrakt med fire år.

27-åringen har i likhet med Grealish spilt for klubben helt siden han var bare guttungen.

Agbonlahors kontraktsignering var kanskje den perfekte bursdagsgaven for Villa-supporter Grealish, som kan gå i angriperens fotspor som en ekte klubbspiller. Han gledet seg i alle fall stort på Twitter:

Selv benyttet bursdagsbarnet til å sende et freidig lite Twitter-stikk til Yaya Touré da Villa gratulerte ham med dag.

– Jeg håper dere har skaffet meg kake, fleipet 19-åringen, med henvisning til at Yaya Touré tidligere i år ønsket seg vekk fra Manchester City fordi han ikke følte seg verdsatt nok på den store dagen sin.

Det irske fotballforbundet gratulerte ham også med dagen. De må i alle fall sørge for å gjøre ham fornøyd, for selv om han har representert Irland frem til U21-nivå, så er det ingen garanti for at Grealish kommer til å spille landslagsfotball for Irland. Birmingham-fødte Grealish kan nemlig også velge å spille for England.

Holder fast ved barne-leggbeskytterne

I Twitter-meldingen fra det irske fotballforbundet skriver de at de vurderer å kjøpe nye leggbeskyttere til ham. Og er det en ting det ser ut som Grealish trenger, så er det leggbeskyttere.

Når man ser tv-bilder og stillbilder av unggutten i aksjon, så er det lett å se at hans leggbesykttere er mindre enn alle andres.

Årsaken er at han foretrekker barnestørrelse på leggbeskytterne sine, fordi han foretrekker en mindre størrelse.

Det føler han hjelper både førstetouchen og driblingene, men da han ble måkt ned av Hull-spiller etter Hull-spiller så leggene hans skremmende nakne ut.

Lokalavisen Birmingham Mail er av samme mening, og satte leggbeskyttere øverst på lista over ting de mente Grealish burde få i bursdagsgave.

Ekstra tydelig blir det også av at han, i motsetning til de andre på banen, ikke trekker sokkene sine helt opp. Grealish med andre ord en helt særegen stil.

Fryktet Roy Keane

Leggebeskyttere eller ei, så har Irland ett ess i ermet når de skal overtale Grealish. Landslagssjef Martin O'Neill har Roy Keane som assistent. 

Det har også Villa-manager Paul Lambert. Da den tidligere midtbanekjempen ble ansatt i sommer fryktet Grealish det verste.

– For å være ærlig, så trodde jeg ikke Roy ville like meg på grunn av spillertypen jeg er. Den første dagen startet jeg ikke treningsøkten bra, og etter en halvtime pirket han meg på skulderen. «Går det bra?» spurte han. Jeg svarte «ja». Da spurte han meg: «Når begynner du å trene?»

Det gikk unge Grealish til å våkne.

– Det satte meg under press umiddelbart. Han var bare litt spøkefull, men jeg tror kanskje det lå litt alvor bak det. Men Roy har vært briljant meg meg, og vi går veldig godt sammen. Hver gang jeg er sammen med troppen så gir han meg masse selvtillit, og han er en av hovedgrunnene til at det har gått bra, sier den driblesterke kantspilleren.

Villa-blod

Om han har det som skal til for å vekke til live den sovende kjempen i Birmingham vites ikke, men han har i alle fall Villa-blod i årene.

Ifølge Villa-bloggen myoldmansaid er Grealish er i slekt med Villa-legenden Billy Garraty, som er Villas åttende mestscorende spiller gjennom tidene. Han puttet 112 mål på 259 kamper på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet.

Hvor langt hårfine og leggnakne Grealish kommer, det får vi vite de kommende sesongene. Han kommer i alle fall til å gi alt for at Villa-fansen skal få sett mer til ham i tiden som kommer.

– Roy og manageren har vist at de virkelig tror på meg. Selvtilliten min er skyhøy for øyeblikket, og jeg håper bare at jeg får min første Premier League-start snart, sier 19-åringen.

Første mulighet er på Anfield lørdag, i det TV 2 Sport Premium-sendte oppgjøret mot Liverpool.