TRIPPELDRAP: Bussen fra Valdresekspressen stoppet på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, og tre personer ble knivdrept ombord.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRIPPELDRAP: Bussen fra Valdresekspressen stoppet på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, og tre personer ble knivdrept ombord. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Trippeldrapstiltalt fra Valdresekspressen er død

Asylsøkeren som var tiltalt for å ha drept tre mennesker på Valdresekspressen i Årdal i november er død, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge NRK døde mannen av skadene han pådro seg etter et selvmordsforsøk i i Bergen fengsel. 

4. november i fjor ble tre personer drept på Valdresekspressen etter at den hadde kjørt fra Øvre Årdal i retning Oslo. Drapsmannen, en 31 år gammel asylsøker fra Sør-Sudan, ble pågrepet på bussen og siktet for trippeldrapet. 

Han ble sendt til psykiatrisk observasjon, men funnet tilregnelig på gjerningstidspunktet. Han ble senere tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap.

Han ble for to uker siden sendt til Haukeland universitetssykehus med alvorlige skader etter selvmordsforsøket.

Statsadvokat Magne Nyborg sier til TV 2 at mannen ble koblet fra respirator i går ettermiddag.

– Etter et møte mellom de behandlende legene i går formiddag, ble det besluttet å koble ham fra. En time og fem minutter senere, kl. 14.40, ble han erklært omkommet.

– Det er trist og tragisk det som er skjedd. Det er min klare oppfatning at mannen var syk, og burde hatt opphold på sykehus, sier mannens advokat, Fredrik Verling, til TV 2.

Bussen ble kapret på fylkesvei 53 i Årdal i Sogn og Fjordane, etter at asylsøkeren hadde gått ombord i bussen i Øvre Årdal.

Ordføreren i Årdal sier til Bergens Tidende at kommunens kriseteam har vært i kontakt med drapsmannens familie siden onsdag.

– De vil også holde kontakt med de pårørende i tiden fremover om de ønsker det, sier Arild Ingar Lægreid til avisen.

Se tidslinje fra drapene på Valdresekspressen