Danny Welbeck: Et dyrt salg for Manchester United?

– Manchester United ga Arsenal spisstypen de trengte, mener TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Se Arsenal-Manchester City på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl. 13.45.

Mange hevet et øyenbryn eller to da Manchester United lot Danny Welbeck gå til Arsenal, en av deres argeste konkurrenter i kampen om topp fire.

Med Danny Welbeck har Arsenal nemlig fått noe de har trengt i lengre tid, mener Petter Myhre.

– De mangler en bakromstrussel når Walcott er ute. Den mangelen blir særlig tydelig hvis også Ramsey er ute av laget. Med Welbeck får de en kvalitet angrepet deres mangler, mener TV 2s ekspert.

Flere strenger å spille på

Myhre anser Welbeck som et klart steg opp fra Yaya Sanogo. Når Olivier Giroud kommer tilbake fra skade, synes han også at Arsenal får flere strenger å spille på.

– Welbeck har andre styrker enn Giroud, og det vil alltid være nyttig for en manager. Enten vi snakker om ulike kampbilder fra start, eller behovet for å endre kampbilde underveis.

Welbeck har likevel også klare svakheter i spillet sitt.

– Jeg synes Welbeck er klart best som spiss. Han er litt uferdig, slurvete og uvøren både ferdighetsmessig og i beslutningene. Han er langt giftigere når han ligger foran målet og kan tenke minst mulig.

Myhre drar frem to eksempler for å illustrere poenget.

– Mot Sveits vant han ballen og fosset fremover i stor fart. Når han til slutt kom til en farlig innleggsposisjon, så leverte han et slurvete innlegg som han burde truffet på. Til sammenligning ser vi 1-0-målet hvor han fosser inn i boksen og setter ballen i nettet.

Kan bli farlig med selvtillit

Petter Myhre regner med at Welbeck primært vil bli brukt som spiss, mens han i Manchester United også har blitt brukt en del på kant.

I lys av det, og overgangen som helhet, har mange spekulert i om Danny Welbeck kan bli en ny Daniel Sturridge. En ung, engelsk angriper med spennende råpotensiale som eksploderer med tillit i en annen storklubb.

– Med Giroud på skadelisten kan Welbeck bygge selvtillit. Jeg ser for meg at han kan levere omtrent 20 mål hvis han får tillit av Wenger. Jeg synes samtidig det er for tidlig å spekulere i om han kan ha samme karriereutvikling som Sturridge. Hvis han leverer en sterk sesong nå, så kan vi heller ta den diskusjonen neste sommer, mener Myhre.

Et farlig våpen mot topplagene

Arsenal har slitt med å bryte gjennom lavtliggende forsvar hittil denne sesongen. Myhre tror ikke Sturridge nødvendigvis vil være en løsning på dette problemet, men forventer snarere at han kan gjøre det Giroud anklages for ikke å klare - gjøre mål mot topplagene.

– Jeg tror det er tilfeldig at Arsenal har slitt mot mindre lag i begynnelsen. De har spillerne til å bryte ned disse lagene, men i begynnelsen har små lag fordelen av masse energi og entusiasme, mens de store kommer fra en VM-sommer. Jeg tror Danny Welbeck fremfor alt kan bli avgjørende for dem mot lag der Arsenal ikke nødvendigvis skal styre kampen.

Som Manchester City?

Se Arsenal - Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo i dag kl 13.45. Sendestart 13.00 - der fortsetter debatten om Danny Welbeck.