Lørenskog, her representer ved forward Knut Henrik Spets, er blitt enig med hockeyforbundet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Lørenskog, her representer ved forward Knut Henrik Spets, er blitt enig med hockeyforbundet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Forlik mellom Lørenskog og Hockeyforbundet

Halvannet års krangel er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

De har kranglet i snart halvannet år, som TV 2 Sporten kunne melde torsdag formiddag er det inngått forlik mellom Lørenskog Ishockeyklubb og Norges Ishockeyforbund i saken om det var rett eller galt å gi LIK 20 poeng i trekk i fjor høst.

Det bekrefter partene i en pressemelding.

«NIHF ser at saken kunne vært behandlet annerledes. Partene er videre enige i at regelverk og poengtrekk som sanksjonsmiddel legges frem for Norges Ishockeyforbunds ting juni 2015. Idrettsdemokratiet vil da ta stilling til de prinsipielle spørsmål saken har reist og fatte vedtak med virkning for fremtiden», heter det i pressemeldingen.

– For oss har det viktigste vært at vi ikke fant oss i den behandling saken fikk i fjor. Lørenskog stevnet NIHF med bakgrunn i poengtrekksaken fordi vi mente vi hadde berettiget krav. Vi opplever nå at samtalene har vært konstruktive. Vi er svært fornøyd med å ha kommet til en avtale, og at NIHF nå har bidratt til at vi kan avslutte denne saken, sier styremedlem Leif Helge Haugum.

TV 2 vet at partene har snakket sammen ved minst et par anledninger den siste uken, blant annet at Hockeyforbundet var med da styret i Lørenskog hadde styremøte tirsdag. Og på datoen vi skriver seriestart 2014/2015 kom enigheten om å legge saken død.

At Ishockeyforbundet nå innrømmer at de kunne ha behandlet saken annerledes, gjør at Lørenskog var villig til å ta i mot den utstrakte hånden.

– Norges Ishockeyforbund er tilfredse med at saken er avsluttet og at vi nå i fellesskap kan jobbe videre til det beste for norsk ishockey. Således oppleves de siste dagers samtaler som fruktbare og gir grunnlag for et godt samarbeidsklima for fremtiden, sier president Gerhard Nilsen.

Det var i fjor at Lørenskog Ishockeyklubb saksøkte sitt eget forbund da klubben ble ilagt en poengstraff på hele 20 poeng etter at klubben leverte inn lisenssøknaden cirka halvannen måned etter fristen.

Klubben mente at forbundet ikke hadde hjemmel til dette. Siden har korrespondansen gått mellom partene, og saksomkostningene for begge parter har kommet opp i hundretusenkronersklassen. 

I Lørenskog har man alltid hevdet at straffen ikke sto i stil med forseelsen og engasjerte advokatene Erik Flågan og John Christian Elden for å få fremmet sin sak for tingretten. 

Hvor mye Norges Ishockeyforbund betaler til Lørenskog for å unngå en ny runde i rettssystemet med ytterligere negativ oppmerksomhet for norsk ishockey er ikke kjent.

PS! Lørenskog møter nyopprykkede Kongsvinger på borteis i kveldens serieåpning, mens rundens storkamp spilles på Jordal Amfi der Vålerenga tar i mot Storhamar. Denne kampen går på TV 2 Sportskanalen fra 18.30